În lipsa primarului Borcean, liberalii îndreaptă erori

În lipsa primarului Felix Borcean, aflat în concediu de odihnă, după două ședințe de Consiliu Local ratate și la solicitarea unor caransebeșeni care așteaptă acte de la Primăria Caransebeș, luni s-a desfășurat o ședință extraordinară convocată de Grupul PNL.

Singurul punct de pe ordinea de zi a fost o îndreptare a unei erori apărute în urma ședinței din luna mai, prin care s-a aprobat un PUD – Plan Urbanistic de Detaliu, în loc de PUZ – Plan Urbanistic Zonal. În două ședințe consecutive, deși proiectul de hotărâre a fost trecut pe ordinea de zi, cele două întâlniri ale consilierilor s-au încheiat în scandal, cu acuze grave din partea primarului Felix Borcean la adresa consilierilor PNL, astfel că nu s-au mai desfășurat, iar oamenii au rămas cu problema în așteptare.

Cum nu puteau să-și ducă la bun sfârșit construcțiile, la solicitarea proprietarilor Grupul PNL a convocat ședința, aleșii locali din ambele tabere aprobând îndreptarea erorii apărute în actele emise de angajații Primăriei Caransebeș.

La finalul ședinței, viceprimarul Marius Isac le-a adus la cunoștință consilierilor locali faptul că va participa la întâlnirea Acvabanat care solicită majorarea tarifului la apa potabilă la nivel de județ cu indicele de inflație.

„Vă aduc la cunoștință și eventual să vă spuneți punctul de vedere. Va fi o ședință miercuri, 7 august, la ora 12.00 la Acvabanat prin care se solicită ajustarea prețului și tarifelor la apa potabilă cu rata inflației la nivelul lui 2019. Ce spuneți?”, a întrebat viceprimarul Marius Isac. Directorul Aquacaraș, Daniel Alexandru Isac, a menționat că majorarea este mică, însă prețul este impus, fiind toate orașele cuprinse în Acvabanat pentru investițiile care s-au realizat de către Aquacaraș.

1000x200 dacus 02

„Eu spun ca noi, Caransebeșul, să nu fim de acord cu această majorare.”, spune consilierul PSD Florin Bogdea.

„Și așa calitatea apei lasă de dorit și cu tot ce s-a întâmplat până acum cu apa potabilă eu zic să nu mărim.”, declară consilierul PSD, Valentin Dascălu.

După ședința de Consiliu Local, aleșii PNL au emis un comunicat de presă în care și ei își arată dezacordul cu privire la majorarea tarifelor la apa potabilă.

publicitate si promovare online banner maxagro