În lipsă de bani pentru reparaţii, liceele tehnologice din Caransebeş învaţă să aibă răbdare

Deși la Liceul Dacia din Caransebeș există o sesizare mai veche cu privire la reparații la o parte din acoperișul liceului tehnologic, Primăria Caransebeș nu poate include în programul actual de investiții alocarea de fonduri în acest scop. Cu toate astea, primarul Felix Borcean a promis că va lua în calcul unitatea școlară în bugetul anului viitor.

„Sper ca în toamna aceasta ori anul viitor în primăvară să putem să reparăm acel corp de clădire, în special acoperișul, care într-adevăr reprezintă un pericol în momentul de față”, ne-a declarat primarul Felix Borcean.

Pe de altă parte, directorul Liceului Tehnologic Dacia, Florin Bogdea, ne-a precizat că este dezamăgit de implicarea administrației publice în reabilitarea școlilor de pe raza municipiului Caransebeș.

leader board 728 x 90 px

„Încă din ședința de Consiliu Local din luna iunie am avut o interpelare în plenul ședinței cu privire la lucrările de reparații care se pot face la școli, acum, pe timp de vară. Iată că suntem în august și nimic nu s-a întâmplat. Începe școala în mai puțin de o lună și noi am rămas tot cu promisiuni. În situația școlii pe care o coordonez se află și celelalte două licee tehnologice: la Liceul Decebal este un laborator utilat cu tot ceea ce este necesar pentru practică, însă nu poate fi folosit pentru că plouă în sală, iar la Liceul Auto Trandafir Cocârlă situația este la fel de dificilă, infiltrațiile în urma ploii au distrus acoperișul și o parte din sălile de clasă. Avem toți cereri depuse la Primărie și, până acum, nicio rezolvare”, ne-a precizat directorul Florin Bogdea, care este și consilier local din partea PSD.

Acesta a mai specificat care este problema exactă la liceul pe care-l conduce: „Acoperișul de la intrarea a doua a elevilor este distrus. Cred că este vechi odată cu școala. Am făcut tot felul de sesizări, inclusiv partenerii noștri elvețieni, cu care avem o serie de proiecte de dotare și modernizare ateliere de practică, au sesizat municipalitatea, dar, deocamdată, administrația publică nu găsește soluții financiare”.

Directorul Liceului Dacia a mai spus că este dezamăgit de prestația funcționarilor publici de la Compartimentul de Proiecte și Programe al Primăriei Caransebeș.

„Am sunat la unul dintre funcționarii Primăriei care s-a ocupat cu școala noastră. Mi-a răspuns că a încercat, dar nu suntem eligibili. Eu mă întreb cum de alte școli sunt eligibile, cum de alte primării câștigă proiecte și la noi nu se poate. Nu dau decât exemplul Primăriei Reșița, care recent a câștigat un proiect de reabilitare energetică de peste 3 milioane de lei pentru Colegiul Economic al Banatului Montan Reșița, dar noi suntem repetenți la realizarea de proiecte, indiferent de finanțare”, a mai spus Florin Bogdea.