Alimente de calitate, dar neetichetate

Calitatea alimentelor comercializate în județul Caraș-Severin pe perioada de vară a fost atent verificată de inspectorii Oficiului Județean pentru Protecția Consumatorilor. Aceștia au efectuat controale și au sancționat un număr de 31 de agenți economici, atât din mediul urban, cât și rural.

În luna iulie, Oficiul Județean pentru Protecția Consumatorilor Caraș-Severin a desfășurat o tematică proprie de control privind calitatea, etichetarea, depozitarea și modul de comercializare a alimentelor, atât în unități de alimentație publică, cât și de comercializare. Acțiunea de control s-a desfășurat la 44 de operatori economici care aparțin celor două categorii. ”Cele mai importante aspecte urmărite s-au referit la calitatea produselor comercializate, la condițiile de expunere, de prezentare și de comercializare, la informarea consumatorilor referitoare la aceste produse, cu privire la afișarea prețurilor produselor, atât în magazine, cât și în unități de alimentație publică. Au mai fost verificate aspecte privind respectarea Legii 349/2002 privind prevenirea și combaterea consumului produselor din tutun, în special în unitățile de alimentație publică”, a declarat Cristian Angyal, directorul OJPC.

Cele mai multe abateri înregistrate au fost în ceea ce privește etichetarea produselor, nerespectarea modalităților de informare a consumatorilor sau neafișarea la loc vizibil a actelor de înregistrare a firmei. Au fost aplicate 31 de amenzi contravenționale, în cuantum total de peste 23.000 de lei.