În Guvernul Orban se potrivește de minune zicala cu „nu știe stânga ce face dreapta”

publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

După două luni și jumătate de restricții privind desfășurarea oricărei pregătiri sportive, iată că o parte a Guvernului Orban a hotărât ca acestea să fie reluate nu doar în aer liber, ci și în spațiile închise destinate antrenamentelor și nu numai.

Astfel, în data de 29 mai, ministrul Tineretului și Sportului, Marian Ionuț Stroe, și cel al Sănătății, Nelu Tătaru, au semnat Ordinul comun, nr. 601/971/2020 pentru aprobarea regulamentelor privind condițiile necesar a fi respectate în vederea reluării competițiilor sportive organizate în aer liber sau în bazine acoperite ori aflate în aer liber, precum și a activităților de pregătire sportivă în spații închise, în bazine acoperite sau aflate în aer liber de către sportivii profesioniști, sportivii de performanță și/sau legitimate.

La prima vedere, totul este bine și frumos, doar că de acest Ordin nu se pot bucura sportivii legitimați la cluburile sportive școlare, care aparțin de Ministerul Educației, și nu de cel al Tineretului și Sportului. Or, în condițiile în care cu toții știm că școlile din România sunt închise din martie, iar măsura se menține până la sfârșitul stării de alertă, nici sportivii legitimați la aceste cluburi nu pot să-și înceapă pregătirile în sălile de sport, care continuă să fie închise.

Într-o astfel de situație se află și gimnaștii legitimați la Clubul Sportiv Școlar Reșița, precum și membrii lotului național de juniori care se pregătește la Reșița sub comanda soților Elena și Dan Grecu și a lui Adrian Meleancă, coordonatorul lotului național.

untitled design set 970x90 px

„Neexistând un protocol sau Ordin semnat de ministerele Educației și Tineretului și Sportului, nu avem acces în săli, întrucât funcționăm în regim de școală. Problema se pune și în cazul lotului național de juniori, care nu poate să se pregătească în mod centralizat. Inițial s-a convenit ca gimnaștii să se pregătească o perioadă la echipele de club, apoi să facem o evaluare asupra formei lor pentru a-i aduce la lot. În plus, garsonierele în care sunt cazați tehnicienii lotului național de la Stadionul Gloria se găsesc sub incidența stării de alertă, deci nu pot fi folosite de antrenori”, ne-a mărturisit Robert Bălan, unul dintre antrenorii lotului național de gimnastică juniori care se pregătește la Reșița.

Măsura este valabilă pentru toate cluburile sportive școlare, cu specialități de atletism, înot, tenis de masă etc.

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/