„În cursa pentru scaunul de primar contează omul şi mai puţin partidul din care provine”

Dacă unii edili au început deja să-și pună întrebări cu privire la stabilitatea partidului din care fac parte, cântărind foarte bine în acest sens șansele câștigării alegerilor locale din acest an, există și primari care sunt de părere că șefia unei administrații publice locale nu depinde neapărat de barca politică din care provine candidatul, pentru cetățeni fiind mai important omul decât partidul. Este și cazul comunei Coronini.

Ținând cont de faptul că pe raza comunei conduse de primarul Ilie Boboescu, ales în 2016 pe listele PSD, în ultima vreme, spectrul politic a devenit tot mai larg, edilul-șef nu se teme de potențialii contracandidați pentru ocuparea scaunului instituției pe care actualmente o conduce, Boboescu fiind de părere, întâi de toate, că, într-o comunitate, omul are întâietate în fața electoratului, iar pe de altă parte, într-o țară democratică, existența mai multor candidați înscriși în lupta electorală, este un lucru absolut firesc.

„Cu cât ne apropiem mai mult de alegerile locale, vor apărea tot mai multe organizații, tot mai multe partide care vor căuta oameni să-i pună să candideze. E ceva normal. Fiecare e interesat să-și dezvolte partidul, însă cel mai bun să câștige. Doar că în cursa pentru scaunul de primar e mai important omul și mai puțin partidul din care acesta provine.”, a subliniat edilul din Coronini pentru expressdebanat.ro.

Dacă a fost sau nu ofertat de alte partide politice cu scopul de a întoarce spatele partidului cu ajutorul căruia, iată, se apropie de finele celui de-al doilea mandat, Boboescu a ținut să precizeze: „Nu am fost contactat de nimeni! Eu zic că nu ar trebui să alergăm după primarii altor partide. Fiecare formațiune politică trebuie să aibă oamenii ei. PSD-ul este partidul meu de suflet, partid cu ajutorul căruia am făcut foarte multe lucruri pentru comunitatea mea și mi-ar fi cumva greu să mă dezic de el, asta pentru că nu e corect”.