În curând Caransebeșul și Reșița vor fi depășite. „Carantinarea trebuie suportată și de alte orașe din Caraș-Severin”

Primarul Felix Borcean este mâhnit că deși în urmă cu câteva săptămâni s-a impus ca fiecare localitate, oraș să-și amenajeze zone de izolare și să identifice zone în care se pot ține pacienții în carantină, nu s-a luat nicio măsură.

Situația se complică de la oră la oră și toată este gestionată doar de cele două comunități: Caransebeș și Reșița spune Felix Borcean:

Vestea proastă este că noi trebuie să gestionăm situația din resurse proprii. De aceea am avut unele discuții mai contondente și cu reprezentanții județului, Prefectura și cei care se ocupă de gestionarea situației celor carantinați din zona Caransebeș. Am spus că mie nu mi se pare normal ca doar două centre urbane să fie deschise pentru carantine Reșița și Caransebeș în contextul în care a fost o dispoziție la nivel național de a se constitui centre de carantină în toate localitățile care pot face acest lucru, în orașe. Faptul că poate unele localități nu sunt pregătite este o problemă pe care ar trebui să și-o rezolve comunitățile respective și nu să aglomereze doar Caransebeșul și Reșița, iar toate costurile și cheltuielile legate de această situație să cadă în seama comunității locale”, a menționat Felix Borcean.

Edilul a dat exemplul unui cuplu din Cornereva care ar fi trebuit carantinați în orașul cel mai apropiat – Băile Herculane, dar cum nu au fost pregătiți s-a insistat să se rămână la Caransebeș.

Eu am dat dispoziție ca acum cât mai avem spații de carantinare să găzguim doar cetățeni cu domiciliul în Caransebeș sau satele învecinate, asta este”, a mai menționat primarul Caransebeșului .