În Consiliul Local Caransebeș, ca la piață. Ce se mai negociază?!

Activitățile comerciale din Piața Gugulanilor au fost aduse în discuție în recenta ședință de Consiliu Local Caransebeș, consilierul social-democrat Gavrilă Ardelean acuzând conducerea Pieței de prețuri exagerate la închirierea spațiilor, fapt ce se observă prin locațiile care stau goale de luni întregi. În replică, directorul Pieței Gugulanilor, Luminița Verdeș a menționat că prețurile nu sunt impuse de piață, ci au fost votate în Consiliul Local.

Consilierul PSD Florin Bogdea a venit în completarea colegului consilier Ardelean și a adăugat că Piața este singurul serviciu public al Primăriei care are profit din încasările lunare și care ar putea să aducă bani la bugetul local al municipiului Caransebeș.

Primarul municipiului Caransebeș, Felix Borcean a precizat însă că toți banii care sunt încasați de Piață, după achitarea cheltuielilor cu salarii și utilități sunt investiți în cel mai important proiect al Pieței: hala de lactate, dar și în amenajarea pieței de cereale și reabilitarea sectorului de produse second-hand.

Directorul pieței, Luminița Verdeș i-a răspuns consilierului Gavrilă Ardelean că sunt spații care nu aparțin Pieței, astfel că ea nu poate răspunde pentru afacerea altor firme care nu mai efectuează activități comerciale în spațiul pe care-l dețin.

Consilierul liberal Lazăr Teodorescu a dorit să menționeze la finalul disputelor dintre social-democrați și executivul Primăriei că nu dorește să lase ca asupra Pieței Gugulanilor să rămână un aspect negativ. „Noi, caransebeșenii, ar trebui să ne lăudăm cu piața de la noi din oraș, pentru că poate am uitat cum a fost cu ani în urmă, prin 2003-2004, când săracii olteni își împrăștiau marfa pe jos sau lăsau legumele sub cerul liber și ba le uda ploaia, ba le usca soarele pentru că nu era acoperiș. Trebuie să fim corecți și să vedem lucrurile bine. Cei de sus de pe dâlmă își luau marfa acasă pentru că nu aveau boxe unde să le depoziteze. Dar s-a făcut ceva modern, frumos și a ajutat populația din zona Caransebeșului și producătorii, comercianții, deci nu trebuie să rămânem cu un gust amar pentru că piața este înfloritoare. Ne putem lăuda cu piața din Caransebeș în raport cu alte orașe”, a concluzionat consilierul liberal Lazăr Teodorescu.