Gazul ar putea ajunge mai repede în Clisura Dunării decât în alte zone ale județului!

cj

În teorie, căci în practică lucrurile sunt ceva mai complicate. O știu și primarii și autoritățile județene care solicită acum sprijin de la Transgaz și Guvern.

La inițiativa vicepreședintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Ovidiu Rădoi, și a primarilor din Oravița și Moldova Nouă, Costel Ursu și Ion Chisăliță, în urmă cu două zile, a avut loc o întâlnire, în sala de ședințe a Palatului Administrativ din Reșița, la care au participat reprezentanții a 32 de comune, membre ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Valea Carașului – Valea Almăjului – Clisura Dunării”, constituită în vederea organizării, reglementării, finanțării, monitorizării și gestionării în comun a serviciului de alimentare cu gaz.

Întâlnirea a avut ca scop stabilirea demersurilor legale pe care administrațiile locale le au de făcut în vederea extinderii rețelei de gaz în zonele respective.

Având în vedere că localitățile din zona Timiș – Cerna vor avea posibilitatea să se racordeze la magistrala de gaz Jupa – Orșova, UAT-urile Zorlențu Mare, Fârliug și Ezeriș au depus deja un proiect comun pentru introducerea gazului, iar comunele Carașova, Lupac, Văliug și Brebu Nou au șansa racordării la conducta existentă deja în Reșița, după cum preciza Ovidiu Rădoi, discuțiile s-au axat mai mult pe zonele zona Bocșa, Oravița – Clisura Dunării. „Cea mai mare problemă a noastră este Clisura Dunării, care în momentul de față nu există în master planul Transgazului de dezvoltare. Tocmai de aceea a fost nevoie de a ne consulta cu primarii și de a face demersurile necesare pentru a semna o petiție către Transgaz, în vederea modificării master planului, în primul rând, și introducerii Clisurii Dunării pe acest master plan. Urmează să facem demersuri și la Guvernul României, să aprobe și finanțarea acestei magistrale care pleacă undeva de la nord de Bocșa și va fi trasă, cel mai probabil din conducta Brua, și să o ducem cât mai mult în sudul județului, prin partea de vest, mă refer aici la zona Bocșa, zona Oravița și, sperăm noi, chiar și Clisura Dunării. Clisura Dunării, chiar dacă este ultima care va intra în master plan, are cele mai mari posibilități de racordare, odată pe această magistrală, mai este o variantă, din Valea Almăjului peste munții Almăjului până la Liubcova sau este varianta care vine din județul Mehedinți, prin Clisura Dunării, dar pe partea cu județul Mehedinți”, a declarat vicepreședintele Ovidiu Rădoi.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/