În ce scenariu sunt încadrate școlile și grădinițele? Harta interactivă creată de Inspectoratul Școlar Timiș

Inspectoratul Școlar Timiș a creat o hartă interactivă Covid prin care cetățenii pot vedea online scenariul în care școlile și grădinițele din Timiș sunt încadrate. La căutare se pot adăuga filtre în funcție de unitatea căutată sau de scenariile impuse de autorități.

Harta interactivă, care poate fi vizualizată aici, beneficiază și de o legendă în care sunt explicate fiecare dintre scenarii. Acestea sunt reprezentate sub formă de buline colorate în roșu (pentru unitățile care își desfășoară cursurile exclusiv online, din cauza incidenței cazurilor în zonă sau a îmbolnăvirilor cu noul virus înregistrate în școală sau grădiniță), galben (unde copiii au ore atât online, cât și față în față) și verde (unde cursurile se desfășoară normal). Există și câteva zeci de școli fără scenariul actualizat până la această dată.

În Timiș, din totalul celor 600 de școli și grădinițe, la ultima actualizare 196 de unități erau în scenariul roșu din cauza incidenței cazurilor, 27 – în scenariul roșu din cauza infectărilor în unitatea de învățământ, în scenariul galben 148 unități, iar în scenariul verde – 220 unități.

leader board 728 x 90 px

CITEȘTE ȘI: Numărul elevilor și profesorilor din Timiș internați cu Covid-19, în creștere. Raportul după scenariul roșu