În ce condiții este dispus Fritz să-i dea o bere liderului PSD Timiș

fritz dominic
untitled design set 970x90 px

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, susține că este dispus chiar să-i dea o bere liderului PSD Timiș, Alfred Simonis, dacă se va implica suficient la București astfel încât proiecte importante pentru oraș să primească finanțare.

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a ținut să atragă atenția celor din PSD Timiș că au doi „grei” la București, care ar trebui să se implice mai mult astfel încât proiecte importante pentru oraș să fie finanțate. Este vorba de Alfred Simonis, președintele PSD Timiș și liderul deputaților PSD, și de Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și vicepremier, ambii fiind din Timișoara.

Amândoi sunt timișoreni și pentru ei testul mare de guvernare este dacă pot să livreze și pentru Timișoara și pentru Timiș. Cel puțin pe partea de PSD, cu doi reprezentanți grei, timișorenii se așteaptă ca aceste probleme să fie rezolvate”, a precizat edilul-șef.

Dominic Fritz a enumerat proiectele Timișoarei care depind de sprijin de la Guvern. Primul pe listă este centura de sud, fiind urmat de noul stadion și de sala polivalentă. De asemenea, primarul Timișoarei a amintit echipamentele medicale necesare dotării noului corp de clădire al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” și noua maternitate a spitalului municipal, fiind depuse cereri de finanțare prin PNRR. „Această finanțare este posibilă prin PNRR și mă aștept ca parlamentarii noștri și reprezentanții în Guvern să facă lobby pentru nevoile Timișoarei”, a adăugat Dominic Fritz.

Totodată, pe listă se află proiectul Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023. „Deocamdată, niciun ban nu a ajuns în Timișoara din partea Ministerului Culturii, tot deținut de PSD. Avem mai puțin de trei luni până când intrăm în anul 2023 și mă aștept ca PSD să fie unit în spatele acestui proiect și să se asigure că toate promisiunile care s-au făcut de ani de zile să și devină realitate repede”, a explicat edilul-șef.

Primarul Timișoarei a vorbit și despre importanța transferului aeroportului de la Ministerul Transporturilor către autoritățile locale, pentru extinderea curselor. Nu în ultimul rând, Dominic Fritz susține că cei din PSD nu se implică suficient pentru ca societatea Colterm să nu fie atât de afectată de criza energetică.

Știu și este clar că cu mult efort se încearcă aruncarea mingii în câmpul administrației locale, dar sunt anumite lucruri care nu depind de administrația locală, care depind de felul în care Guvernul răspunde la această criză energetică. Colterm și alte companii de termoficare în țară primesc în scris refuzuri din partea companiilor de gaz, inclusiv din partea celor deținute de statul român, că nu există cantități destule de gaz pentru a încheia un contract. Prin urmare, momentan, Colterm este aprovizionat cu gaz de către furnizori de ultimă instanță, care au contract câte o lună și apoi se schimbă furnizorul și altcineva este forțat să furnizeze gaz. Colterm are nevoie de un contract pe termen lung de gaz și iarăși mă aștept ca parlamentarii PSD să treacă de la vorbe la fapte și să se folosească de pârghiile lor în Guvern, la nivel național, pentru a ajuta la rezolvarea acestor probleme”, a declarat Dominic Fritz.

Primarul Timișoarei a mai precizat că în cazul în care aceste probleme se vor rezolva, este dispus să recunoască eforturile depuse de reprezentanții PSD Timiș.

Oricând sunt gata să recunosc eforturile. Să vă dau un exemplu, gara pe care am reușit să o închiriem la Motru de la CFR, bineînțeles că a ajutat și ministrul Transporturilor și îi sunt recunoscător pentru asta. Oricând, indiferent cine și unde împinge, merită recunoscut. (…) Dacă domnul Simonis reușește să finanțeze maternitatea, reușește prin PNRR dotarea spitalului pentru copii, îi dau și o bere dacă e legal și o spun și public. Oricând sunt gata să recunosc aceste merite, dar să se întâmple”, a afirmat edilul-șef.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/