În cătare de venituri! După succesul din piața de vechituri, și mesele din piața agroalimentară vor fi scoase la licitație

piata lugoj (2)
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Ieșirea din starea de alertă și deschiderea târgului de vechituri a fost prilej de bucurie pentru lugojeni, iar asta se reflectă în banii încasați atât de la comercianții care și-au închiriat locurile, cât și de la clienți. Administrația locală se gândește să aplice aceeași rețetă și la piața agroalimentară din oraș.

După cum se știe, deschiderea târgului de vechituri de pe drumul Oloșagului a fost un succes. Iată câteva date: 3.343 mp asfaltați, 522 de locuri de vânzare delimitate, tarif 2 lei/mp/zi. Încasările inițiale, de la comercianții care și-au închiriat locurile pe termen lung, au fost de 28.000 lei. Încă 10.000 de lei s-au adăugat în ziua de deschidere, marți, 5 aprilie. În total: 38.000 de lei, cele mai mari încasări înregistrate de la amenajarea târgului.

Acest sistem va fi extins și la Piața Agroalimentară „Timișul”. Peste 95% din mesele din piață nu vor mai fi închiriate la tarif fix, ci vor fi scoase la licitație.

„Sistemul dă roade și intenționăm să îl extindem și la piața agroalimentară. Ce constatăm noi este că în jur de 95% din cei care vând acolo sunt comercianți, iar producători sunt, din păcate, doar 21 de producători cu grădini și solarii proprii. Aceasta este realitatea, trebuie să ținem cont de ea. Majoritatea sunt din zona Buchin, mai sunt și persoane în vârstă din alte zone care își vând produsele în piață. Dar și aceștia vin cu alte produse, pe lângă cele puține pe care le aduc din grădină, pentru că altfel clienții nu ar opri la pultul lor. Așadar, mesele nu vor mai fi închiriate, ci vor fi scoase la licitație”, a declarat primarul Claudiu Buciu.

În piață sunt undeva la 300 de mese, la care se adaugă comercianții cu haine.

Cei interesați vor participa la o licitație pentru atribuirea acestor locuri de vânzare. În rest, vor rămâne doar foarte puține pulturi, dedicate unui anume tip de producători.

promovare banner maxagro Muzeul TM

„Vrem să oferim facilități celor care vin exclusiv cu produsele lor din grădină, chiar dacă nu fac o producție prea mare, să aibă acces și să-și vândă produsele, fără a avea un cost mare cu chiria. Dar acestea vor fi foarte puține mese”, adaugă Buciu.

Așa numitele restricții pentru olteni, care de fapt nu au nicio legătură cu oltenii, ci cu proximitatea pe o rază de 100 km, vor fi păstrate.

„La ora actuală, există o regulă de sustenabilitate, care impune eficientizarea energetică a clădirilor, și anume ca materialele să nu fie aduse de la mai mult de 100 km distanță, pentru reducerea poluării. Aceleași reguli se aplică și la comerț. Dacă produci în Vaslui, Dobrogea sau la Dăbuleni, nu vii până aici cu un consum mare de carburant”, adaugă primarul.

El precizează că principalul motiv pentru care autoritatea locală menține restricțiile este protejarea producătorilor și comercianților din județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara.

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/