După cele două noi locuri de depozitare a gunoiului din Oțelu Roșu, vor fi amenajate şi altele, dar nu la fel, pentru că s-au înmulțit căutătorii în gunoaie pe timp de noapte și ce lasă aceştia în urma lor este de speriat. Primarul Luca Mălăiescu va aplica reţeta omologului Adrian Torma, de la Moldova Nouă.
Potrivit primarului Luca Mălăiescu, cele două căsuțe din lemn sunt eficiente, însă în perioada următoare se vor achiziționa deponeuri locale, care au o suprafață mică pe unde se introduce gunoiul selectiv.
„Aceste căsuțe se încuie și nu se mai poate intra pentru a împrăștia gunoiul. Mai mult, la Lupac gunoiul va fi primit doar selectat și astfel ne luăm măsuri de a învăța cetățeanul să fie mai atent la cum aruncă gunoiul. La cetățenii de la case nu este problemă, pentru că deja selectează gunoiul. Cea mai mare problemă va fi la locuitorii de la bloc, de aceea încercăm să amplasăm aceste căsuțe cât mai repede, pentru că dacă se deschide deponeul de la Lupac, să fim pregătiți. La Moldova Nouă, primarul Torma a implementat un asemenea proiect și mi-a spus că sunt mult mai eficiente”, a specificat Luca Mălăiescu.
S-au comandat 7 astfel de spații de depozitare a gunoiului, pentru zona Gării și Constructorilor, ce vor fi montate zilele următoare. Va fi un proiect pilot în valoare de 23.000 de lei. Dacă va funcționa, astfel de căsuțe vor mai fi achiziționate lunar, în următoarea perioadă. Luca Mălăiescu a mai menţionat că platforma de tranzit este finalizată în cadrul proiectului amplu de amenajare a deponeului de la Lupac.
„Este realizat deponeul de tranzit, mai trebuie asfaltată porțiunea de drum care ajunge la acest loc de tranzit. Din câte am observat, în luna august va fi funcțional și Lupacul și, în sfârșit, după atâta întârziere, vom beneficia de serviciile din județul nostru pentru depunerea gunoiului menajer. La Oțelu Roșu, cum e tranzit, gunoiul va fi pus în containere speciale și duse la Lupac. De pe raza orașului sunt colectate zilnic 24 de metri cubi de deșeuri amestecate, dar dacă ar fi selectat gunoiul, cantitatea s-ar reduce la jumătate, gunoiul menajer care ar trebui încărcat pe platforma de tranzit din Gai, la care se adaugă colectarea de pe satele din Valea Bistrei de la Glimboca până la Bucova”, a explicat Luca Mălăiescu. Acesta a mai menționat că societatea care a câștigat licitația pentru Valea Bistrei va colecta gunoiul doar selectiv, ceea ce va fi o mare problemă pentru toată lumea, pentru că la Lupac autoutilitara nu va fi lăsată să descarce dacă nu are gunoiul selectat.