Asfaltări de străzi în Oţelu Roşu, amânate din cauza Aquacaraş!

Lucrările de introducere și modernizare a rețelelor de apă și canal sunt în letargie pe raza orașului Oțelu Roșu. E o problemă ce ţine de societatea Aquacaraș, dar care afectează buna funcționare a urbei de pe Valea Bistrei.

„Nu este problema noastră, este a societății de distribuție a apei care, după părerea mea, anul acesta nu va relua lucrările. Știm că inclusiv Aquacaraș este în reorganizare, au fost 7 administratori în consiliul de conducere. Cred că undeva anul viitor putem spune că se vor relua lucrările, după tot timpul pierdut și cu reluarea licitației pentru execuția lucrării. Pe noi nu ne încurcă efectiv ca proiect, dar ne va încurca în viitor, pentru că ne dorim să asfaltăm anumite străzi și nu putem dacă nu s-a spart mai întâi pentru introducerea noilor conducte”, spune primarul Luca Mălăiescu.

ProiectulModernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Caraş Severin“ prevede la Oțelu Roșu modernizarea Staţiei de tratare a apei, realizarea a patru noi foraje, construirea unei noi staţii de epurare a apelor uzate şi reabilitarea/extinderea reţelei de apă şi a reţelei de canalizare menajeră.

Mai exact, va fi realizată reabilitarea reţelei de apă pe 25 de străzi, pe o lungime totală de aproape 16 km, se va face extinderea reţelei de apă pe 14 străzi, pe o lungime totală de 5 km,  și va fi realizată o nouă aducțiune de apă tratată, pe o lungime de 2 km. Proiectul cuprinde și reabilitarea rezervorului de înmagazinare existent, al cărui volum este de 2.500 mc, reabilitarea reţelei de canalizare menajeră pe 21 de străzi, pe o lungime totală de 7 km, extinderea reţelei de canalizare menajeră pe 39 străzi, pe o lungime totală de 22 km, și realizarea a 5 staţii noi de pompare ape uzate. De toate acestea se vor putea bucura oțelarii într-un viitor pe care nu îl mai poate anticipa nimeni, pentru că nu depinde de administraţia publică locală.