„În Caraș-Severin nu se vând pacienți!”

Zvonuri și chiar anunțuri postate pe internet prin care medici de familie vând listele de pacienți i-au revoltat pe asigurați. Mulți dintre ei s-au trezit peste noapte cu un medic de familie nou. În Caraș-Severin nu există un astfel de comerț, însă și aici este posibil ca pacienții să ajungă pe listele altor medici. Perfect legal.

Fenomenul vânzării pacienților a făcut mare vâlvă în România. Liste cu câte 2.000 de asigurați sunt vândute la aproximativ 20.000 de euro! Cum stă treaba în Caraș-Severin? Există un astfel de trafic? „Cabinetul se cumpără. Afirmația că pacienții se cumpără eu socot că este nereală. Poate la orașele mari, dar la nivel de Reșița și Caraș-Severin, nu este adevărat”, dă asigurări Daniel Popovici, vicepreședinte al Consiliului Colegiului Medicilor din Caraș-Severin și al Societății de Medicină a Familiei Caraș-Severin.

Chiar dacă nu se vorbește de sume de bani în cazul asiguraților din Caraș-Severin, după cum spune doctorul Popovici, aceștia se pot trezi pe lista altui medic de familie. Dar numai în anumite condiții: dacă un medic de familie se pensionează sau pleacă din locația respectivă. „Cabinetul este o instituție medicală, în vestul Europei se numește praxis. În momentul în care ai un praxis, acel praxis are mijloace fixe și mijloace mobile. Automat are și pacienți înscriși pe listă. În momentul în care ai vândut praxisul, ai vândut ștampila rotundă și actele praxisului. Pacienții se transferă pe numele medicului care a preluat praxisul și au libertatea ca în 6 luni să rămână pe lista acestuia sau să nu rămână”, explică medicul de familie cărășean.

Interviul integral pe care medicul Daniel Popovici ni l-a acordat într-o transmisiune live pe pagina de Facebook Express de Banat îl puteți urmări mai jos:

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/