În Caraş-Severin, fuziunea PNL-PDL există de pe vremea USL-ului!

Preşedintele organizaţiei judeţene a liberalilor, Marcel Vela, consideră trecerea din urmă cu doi ani a lui Frunzăverde şi a multora din apropiaţii acestuia în rândul liberalilor ca fiind o fuziune între PNL şi PDL. În aceeaşi perioadă, liberalii şi social-democraţii puneau bazele USL.

Vela a vorbit în cadrul unei conferinţe de presă despre marele Partid Naţional Liberal, care va lua naştere după fuziunea cu PDL. Asta se va întâmpla efectiv în 2017, până atunci PNL şi PDL urmând să facă parte din Alianţa Creştin Liberală. Delegaţia permanentă a filialei Partidului Naţional Liberal din Caraş-Severin i-a stabilit ieri pe cei 20 de delegaţi ce vor participa la congresul Partidului Naţional Liberal din 26 iulie. „Este un moment important în evoluţia şi istoria Partidului Naţional Liberal, deoarece în acest congres se va vota tot ceea ce ţine de contopirea, de fuziunea Partidului Naţional Liberal şi Partidului Democrat Liberal”, a declarat preşedintele PNL Caraş-Severin.

Noul PNL, din 2017!

Formaţiunea rezultată în urma fuziunii se va numi „Partidului Naţional Liberal”, iar semnul electoral va fi actuala săgeată, înscrisă într-un cerc format din 12 stele. Interesant este că fuziunea PNL-PDL va avea doi copreşedinţi, pe Klaus Iohannis şi Vasile Blaga. De asemenea, Biroul Politic Naţional va fi format din 114 membri, 57 de la PNL şi 57 de la PDL. „În oglindă şi celelalte filiale judeţene vor respecta această formulă de unificare a conducerilor filialelor din ţară de la PNL şi de la PDL, la fel cu doi copreşedinţi ai filialelor judeţene. Până la unificare, în perioada aceasta tranzitorie va funcţiona o comisie organizatorică de unificare. Alegerile în nou-formatul PNL vor fi făcute pentru a stabili formula de conducere la nivel naţional şi, evident, şi la nivel local, începând cu ianuarie 2017. Până atunci, până la alegerile parlamentare, vom funcţiona în această formulă în oglindă pentru a armoniza şi a compatibiliza membrii noştri şi a fi un timp suficient de sedimentare, de clarificare între cele două organizaţii. Cele două partide se vor prezenta în alegeri cu o formulă, o denumire integratoare, care să cuprindă, să îmbine valorile celor două formaţiuni şi va fi numită Alianţa Creştin Liberală“, a explicat Marcel Vela.

 Fuziune de mai bine de doi ani!

Liderul liberal cărăşean a comentat în stilu-i caracteristic fuziunea PNL-PDL la nivel judeţean: „În Caraş-Severin am năşit fuziunea asta încă din aprilie 2014, când am botezat copilul senatorului Chiuariu şi al preşedintei PDL-ului, Valeria Schelean”. Apoi, Vela a declarat că fuziunea PNL-PDL s-a petrecut de mult în Caraş-Severin. A adus în discuţie trecerea lui Sorin Frunzăverde din PDL în PNL, preşedintele Consiliului Judeţean fiind urmat atunci de un număr important de parlamentari, primari sau viceprimari. S-a întâmplat asta chiar înainte ca PNL şi PSD să pună bazele USL. „În Caraş-Severin am făcut fuziunea acum doi ani şi ceva, contrar voinţei altora şi ne-a ieşit. Am funcţionat, am făcut liste comune, am candidat şi la parlament, şi la Consiliul Judeţean, am făcut apoi campania electorală împreună la alegerile generale după şase luni de la unificarea noastră în Caraş-Severin. Suntem împreună. În Caraş-Severin s-a făcut o fuziune acum doi ani şi ceva între PNL şi PDL, când au venit la PNL colegii din PDL”, a mai afirmat Vela.

 

1000x100 (5)