În Caransebeş a înflorit piaţa neagră a afacerilor cu gunoaie!

explo 1000x200

Platformele de gunoi din municipiul Caransebeș sunt veșnic vandalizate. Afirmația aparține directorului Serviciului de Salubritate Transal Urbis, Ovidiu Chimigeriu, care este exasperat de răul intenționat făcut de unii gugulani, dând astfel bătăi de cap angajaților de la salubritate.

„Platformele le găsim pline de moloz, de mobilier, resturi de vegetație uscată, lucru ce ține de civilizația oamenilor. Am mai și aplicat amenzi, însă ar trebui să apelăm la vecini, la locatarii blocurilor, care, dacă observă că cineva umple containerul cu altfel de gunoaie decât cele menajere, ar trebui să sune la poliție”, spune Ovidiu Chimigeriu.

Acesta menționează că societatea Transal pune la dispoziția celor care efectuează lucrări de construcții bene de gunoi cu o capacitate de 6 metri cubi, prețul pe metrul cub fiind de 50 de lei. Aici se poate arunca orice tip de gunoi, care urmează a fi sortat.

„Eu spun că nu-l costă mult pe cel care dorește să apeleze la noi pentru aruncarea resturilor rezultate în urma construcțiilor sau diferitelor lucrări de toaletare a vegetației din grădini. Și asta pentru că există diferiți ciubucari care le ridică gunoiul din curte la un preț de 150-200 de lei pe camionetă, unde nu intră mai mult de 2-3 metri cubi, și-l aruncă la prima pubelă de gunoi sau cine știe pe ce spațiu verde. Păi, nu e mai bine să faci totul legal dacă tot plătești? Cu 300 de lei noi ridicăm o benă de 6 metri cubi, iar containerul se poate închiria pe maxim 3 zile lucrătoare”, explică Ovidiu Chimigeriu.  

Cum deponeul de la Lupac își amână termenul de deschidere, Transal Urbis transportă gunoiul la Drobeta-Turnu Severin, costurile fiind cu greu suportate de serviciul de salubritate.

„Am reușit să încheiem un contract de la 1 iulie până la sfârșitul anului cu Severinul, ceea ce ne mai reduce din costurile cu transportul, fiind distanța mai mică față de Oradea sau Horezu. Cu siguranță putem prelungi durata contractului dacă Lupac nu se deschide până în decembrie”, concluzionează directorul Transal Urbis.