În buzunarele cui intră banii din afacerea Semenic – Văliug?

casinoherculane by sungarden

Romeo Dunca a dezvăluit cum urmează să se împartă banii obținuți de pe cel mai mare domeniu schiabil din România, proiectat a se realiza în Munții Banatului.

Scandalul din cele mai recente ședințe ale Consiliului Județean Caraș-Severin i-au stricat planurile președintelui Dunca, dar îi oferă ocazia lui Nelu Popa să ia problema pe cont propriu și, astfel, chiar să o rezolve. Nu de alta, dar tot ce ține de administrația județeană se mișcă mai greu. Dunca și-ar fi dorit ca instituția pe care o conduce să achiziționeze părțile sociale deținute în prezent de Consiliul Județean Timiș în SC Schilift SRL, societate care ar urma să administreze viitorul domeniu schiabil Semenic – Văliug. Până la administrarea acestuia interesul pentru SC Schilift e generat de pârtia Slalom Uriaș. Terenul de sub aceasta trebuie să ajungă în proprietatea Municipiului Reșița, ceea ce se va și întâmpla, numai că transferul de proprietate s-ar fi putut realiza și dacă ar fi cumpărat CJ Caraș-Severin părțile sociale ale instituției omoloage din Timiș.

„Principala pierdere este că pierdem timp. Deja o lună s-a dus. Și o să mai treacă o lună și tot așa. Sper să nu treacă un an!”, a spus Romeo Dunca după ce n-a reușit să fie prea convingător în plenul CJ iar acum totul e în mâinile lui Nelu Popa. Ministerul nu finanțează nimic, licitația este aproape gata. Primăria nu poate să facă dovada faptului că e proprietar pe toată zona. Cine naiba se gândea că o se ne împiedicăm de o chestie atât de mică? Dacă nu o rezolvăm este culpa noastră. Cine ne oprea să cumpărăm noi, Consiliul Județean, acele 29%? Deveneam proprietari noi, județul, cu 62% într-o societate care astăzi valorează zero. Deveneam majoritari și eram de acord cu vânzarea terenului. Eram noi și cu Văliugul, ieșea Timișul. Hotăram noi că vindem terenul. Foloseam evaluarea, bună-rea, câștigam timp, nu comandam o altă evaluare să riscăm să fie alt preț. Hotăram în unanimitate vânzarea terenului în totalitate către Reșița la prețul evaluat deja. Era evaluat la 3,4 milioane de lei. Noi încasam 62%, deci 2,5 milioane veneau în contul nostru, care compensau cei 1,1 milioane cu care cumpăram acțiunile. Dintr-odată ceva ce nu valora nimic ne aducea nouă 1,2 milioane în plus!”, a făcut calculele președintele Dunca.

Schilift SRL ar urma să îndeplinească mai departe rolul de „motor de administrare a domeniului schiabil”, explică șeful județului, și ar trebui să aducă bani frumoși la bugetul public. „Îi spuneam lui Nelu că știm că are nevoie de bani, de acei 2,4 milioane de lei pe care i-am încasat, spuneam că vrem să intram și noi acționari în societatea care tocmai a câștigat contractul și a primit banii de la minister și ne dădea și nouă, ca județ, poate 5%, 6%.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Îi dădeam banii înapoi la Nelu, rămâneam acționari în societate și gestionam domeniul schiabil, îl administram împreună cu Reșița și cu Văliugul. Lucrurile astea eu le-am explicat frumos și nu am înțeles de ce ne-am opus. Cred că a fost un vot politic. O împotrivire poruncită!”, a detaliat Romeo Dunca.

Problema terenului deținut de SC Schilift pe Semenic și care face parte din ceea ce se vrea a deveni cel mai mare domeniu schiabil din România putea să fi fost rezolvată la această oră. Numai că aleșii județeni din Timiș l-au refuzat pe Nelu Popa. Mai exact, au respins propunerea ca SC Schilift să vândă terenul respectiv Primăriei Reșița. În schimb, s-au arătat dispuși să vândă părțile sociale deținute în societatea în care se mai regăsesc Consiliul Județean Caraș-Severin și Primăria Văliug. „Eu am fost personal și am vorbit cu consilierii PSD de acolo și am avut o discuție foarte civilizată. Oamenii au spus că vor să-și recupereze banii. Au făcut această evaluare și a rezultat o sumă. Eu cred că aici o puteam închide, chiar dacă erau 50.000 sau 100.000. Dacă astăzi acest proiect este blocat nu mai putem da vina la Timiș sau pe consilierii PSD de la Timiș, trebuie să dăm vina pe noi. Ne-am întrecut în a ne plăti polițe unul la altul cu șansa județului și pentru asta am spus: rușine consilierilor din opoziție! Pentru asta suport această mojicie a lui Crina în care m-a făcut ghiolban.”, a mai comentat Romeo Dunca.

untitled design set 970x90 px 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/