UPDATE. În beznă! Primăria Lugoj se chinuie de anul trecut să schimbe becurile arse de pe străzile din Tapia

Jumătate din satul Tapia este în beznă de aproape trei luni, însă nimeni nu se încumetă să schimbe becurile arse de pe rețeaua stradală. Primăria Lugoj cunoaște situația, însă așteaptă intervenția celor de la Enel.

Încă dinaintea sărbătorilor de iarnă, localnicii din micul sat aparținător Lugojului au semnalat reprezentanților administrației locale faptul că în mai multe locuri, iluminatul stradal este nefuncțional, din cauză că becurile sunt arse și nu le înlocuiește nimeni. Cea mai gravă situație se înregistrează în perimetrul unde navetiștii așteaptă autobuzele, pentru a merge la serviciu. „Eu vin pe jos de la Armădia, pentru a merge la lucru. Mi-e și teamă, pentru că vin pe întuneric. Sunt arse mai multe becuri, inclusiv cel din așa-zisa stație de autobuz, unde vin tot felul de câini vagabonzi aduși din Lugoj. E suficient că stăm în ploaie să așteptăm autobuzele, pentru că administrația locală nu este în stare să amenajeze o copertină cât de mică! De aproape trei luni stăm și în beznă. Am sesizat în mai multe rânduri Primăria, dar nu se ia nicio măsură”, ne-a declarat Ioana Paulescu, muncitoare la una din multinaționalele aflate la intrarea în oraș.

Să vină Enel!

Reprezentanții Primăriei Lugoj recunosc că au fost informați de problemele existente la iluminatul public stradal, însă pentru rezolvarea problemei se așteaptă intervenția celor de la Enel. „Am fost informați de situația de la Tapia și am constatat că sunt cam 10 becuri arse pe stâlpi. Am transmis celor de la Enel că trebuie să intervină. Așteptăm să meargă acolo, pentru a le înlocui”, ne-a transmis unul dintre inspectorii din cadrul Serviciului Tehnic. În Tapia, rețelele de iluminat stradal se întind pe circa trei kilometri, însă majoritatea lămpilor existente pe stâlpi sunt mai vechi de 30 de ani.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

UPDATE, 14 februarie, ora 20.00

Într-un drept la replică, Enel a cerut să sublinieze că problema nu este deloc gravă în Tapia la capitolul iluminat publică. „E-Distribuție Banat a verificat situația rețelei de iluminat public din localitatea Tapia, constatând că nu există deranjamente în rețeaua de alimentare a acesteia”. Furnizorul de energie electrică arată că pentru schimbarea becurilor Primăria Lugoj nu are niciun motiv să aștepte intervenția Enel. „Lămpile nefuncționale sunt răzlețe, pentru a căror înlocuire nu intervine gestionarul rețelei de distribuție a energiei electrice din localitate”.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/