În Berzasca, „România 100” a fost sărbătorită mai ceva ca la TV [FOTO/VIDEO]

Îndrăgiții interpreți de muzică populară și nu numai, care au urcat pe scena de la Berzasca, au încercat, prin intermediul pieselor cântate, să-i aducă mai aproape pe toți locuitorii din Clisură, unindu-i, de această dată, prin intermediul dansului și al voii bune.

Dacă în prima zi dedicată centenarului (5 septembrie), publicul i-a putut întâlni pe: Felicia Gurău, Duo Rustic, Moroșanu, DJ Jumper, Dinu Iancu Sălăjanu, Leo Iorga & Pacifica, a doua parte a evenimentului (6 septembrie) nu s-a lăsat mai prejos. Prin urmare, cea care a dat startul acțiunilor artistice a fost nimeni alta decât cunoscuta interpretă de muzică populară (zona Moldovei) Mirela Moldoveanu. Prin melodia „Bate tare din picioare”, artista a reușit să le transmită celor prezenți energia pozitivă, precum și căldura sufletească de care cei prezenți aveau nevoie (având în vedere cele câteva grade scăzute în termometre, odată cu instalarea toamnei).

Organizatorii evenimentului s-au ținut de cuvânt în privința surprizelor (nu numai muzicale) pregătite pentru cei care vor da curs evenimentului de la Berzasca. Astfel, după câteva minute de încălzire, o tânără sportivă a Clubului Belvedere, Denisa Stancu, în vârstă de 16 ani, a făcut o demonstrație de echitație în fața zecilor de ochi ce o priveau cu admirație. Onorată să-i înmâneze premiul tinerei de 16 ani (pentru curajul și perseverență cu care practică acest sport) a fost chiar Trupa Hora.

Anca Neacșu (fosta componentă a trupei ASIA) „și-a luat inima”, a ascuns-o bine pe undeva prin bagaje și adus-o publicului din comuna din Clisură. Prin efervescența sa, aceasta i-a făcut pe toți cei prezenți să tresară la auzul melodiilor care, cândva, le-a bucurat adolescența, tinerețea.

O altă cântăreață, care nu s-a lăsat până nu i-a văzut pe toți cei prezenți dansând, este Stana Stepanescu – cea mai cunoscută interpretă a doinelor din Banatul de Munte.

Punctul culminant al serii a fost marcat de apariția pe scenă a trupei Talisman. Întreaga audiență a fost extaziată să-i vadă, în carne și oase, pe componenții trupei, cu o vechime de peste 20 de ani în lumea muzicală.

Activitățile artistice de la Berzasca s-au încheiat cu un frumos foc de artificii, dar și cu promisiunea că, la anul, evenimentul cultural se va putea extinde cu încă o zi.