În atelierele auto a început sezonul anvelopelor de iarnă

Caransebeșenii au început să-și schimbe anvelopele pentru sezonul rece. La atelierele auto, media celor care își echipează mașinile pentru iarnă este de 10-15 șoferi pe zi. Mulți însă nu-și schimbă roțile decât după prima ninsoare, spun mecanicii auto. Există și șoferi care-și echipează autoturismele cu cauciucuri pentru toate sezoanele vară-iarnă și le țin un an pentru că mai mult nu rezistă, afirmă patronii de service-uri auto.

Conform legii, avem obligativitatea echipării autoturismelor cu cauciucuri de iarnă în perioada 1 noiembrie – 31 martie, pentru siguranţa cetăţeanului în trafic. Cei care sunt pregătiţi pentru iarnă nu trebuie să fie victimele celor nepregătiţi. Altfel, cei vinovați vor fi nevoiţi să plătească amenzi cuprinse între 2.500 lei şi 4.000 de lei.

Important de știut că dacă maşina, care circulă fără anvelope de iarnă, blochează drumul, proprietarul acesteia va plăti şi costurile pentru degajarea şoselei.
10 procente din cuantumul amenzilor aplicate de Compania de Drumuri, Autoritatea Rutieră Română şi Registrul Auto Român vor fi distribuite către bugetul de stat şi 90% către întreţinerea drumurilor.

leader board 728 x 90 px

Este recomandată înlocuirea anvelopelor cu cele de iarnă atunci când temperatura coboară sub 7 grade. Echiparea unei maşini cu dotările de bază necesare unei bune funcţionări în sezonul rece are costuri variabile, între 50 de lei doar manopera pentru schimbul anvelopelor, până la 700 de lei un set de roți de iarnă, putând să ajungă şi la câteva mii de lei, în funcție de autoturism.