În 2022, cererea pentru biletele de tratament a depășit cu mult oferta

happy older people
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Dacă în ultimii doi ani pandemia i-a cam ținut departe pe pensionarii cărășeni de stațiunile balneare, în 2022 situația este cu totul alta. În acest an, cererea pentru biletele de tratament a depășit cu mult oferta.

Pentru acest an, Casei Județene de Pensii Caraș-Severin i-au fost repartizate 1.246 de locuri pentru cele 18 serii aferente acestui an (9 martie – 30 noiembrie), în 20 de stațiuni, fiind disponibile bilete de tratament pentru patru categorii de afecțiuni. Cele mai multe bilete sunt pentru tratarea bolilor reumatismale – 574, în stațiunile Căciulata, Călimănești, 1 Mai, Bala, Eforie Nord, Felix, Geoagiu, Herculane, Mangalia, Ocna Șugatag, Pucioasa, Calacea, Amara, Neptun, și pentru tratarea bolilor cardiovasculare – un total de 550, în stațiunile Buziaş și Covasna. Alte 78 de bilete sunt puse la dispoziția pensionarilor care suferă de nevroză astenică, pentru care este recomandată stațiunea Moneasa, și 44 de bilete pentru tratarea bolilor digestive, în stațiuni precum Olănești, Sângeorz și Căciulata.

La nivelul Casei Județene de Pensii Caraș-Severin au fost înregistrate până acum 1.796 de solicitări pentru bilete de tratament, cererile pensionarilor depășind, așadar, cu mult oferta de 1.246 de locuri, alocate județului de Casa Națională de Pensii Publice. Potrivit reprezentanților CJP Caraș-Severin, până în prezent, din numărul celor 480 de bilete repartizate, au fost vândute 284, aferente seriilor I, II, III, IV, V, VI și VII.

Durata sejurului este de 16 zile, iar durata tratamentului balnear este de 12 zile. Tariful maxim pentru un bilet de tratament balnear, aprobat pentru unitățile deținute de „T.B.R.C.M.” – S.A., este de 1.933,88 de lei, la categoria 2 stele, și de 2.027 de lei, la 3 stele.

promovare banner maxagro Muzeul TM

„Biletele de tratament balnear se acordă în conformitate cu ordinea de ierarhizare a cererilor, în limita locurilor repartizate pe serii, stațiuni și unități de cazare, în funcție de stabilirea unui punctaj, ţinându-se cont de criteriile specifice. După efectuarea alocării automate toate biletele disponibile pot fi eliberate următorului solicitant în funcție de punctajul obținut și de opțiunea acestuia, sau altui solicitant fără punctaj.”, a explicat Paul Papa, consilier în cadrul Casei Județene de Pensii Caraș-Severin.

Conform prevederilor legale, pot beneficia de bilete de tratament pensionarii, asigurații sistemului public de pensii și beneficiarii de drepturi stabilite în baza unor legi speciale care dovedesc existența unei afecțiuni medicale ce necesită tratament balnear.

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/