„În 2021 trebuie să avem așteptări atât de la noi, cât mai ales de la Consiliul Județean și evident de la Guvern”

Aflat la al doilea mandat în fruntea comunității din Berliște, primarul Nicolae Orăvicean e dispus să-și sacrifice timpul și energia până când locuitorii UAT-ului pe care îl conduce vor putea cunoaște cu adevărat ce înseamnă condiții decente de trai. Astfel, în acest an, așteptările edilului vizavi de materializarea obiectivelor sunt orientate atât spre angajații Primăriei, cât mai ales spre reprezentanții județeni și spre noua echipă formată la Palatul Victoria.

„Pentru anul 2021 avem așteptări, în primul rând, de la noi, reprezentanții administrației publice locale. Îmi doresc să continuăm cu modernizarea acestei comune, întrucât acest lucru va contribui la rezolvarea nenumăratelor probleme, ca de exemplu, declinul demografic şi migrația oamenilor de pe raza comunei. Deoarece normalitatea înseamnă locuri de muncă, trebuie să sprijinim dezvoltarea economiei locale, fapt care capacitează și motivează tinerii să nu mai plece din comună”, a explicat primarul Nicolae Orăvicean.

Referitor la proiectele aflate în derulare, precum și obiectivele care urmează să cunoască noțiunea de modernizare/reabilitare, edilul-șef liberal a ținut să puncteze:

„Unul din obiectivele importante rămâne este acela de a finaliza întregul sistem de rețele publice (apă și canal) și așteptăm să ni se aprobe proiectul care vizează canalizarea și apa potabilă pentru Rusova Nouă și Rusova Veche, acolo unde nu există apă potabilă în fântâni. Oamenii cară apă din Berliște sau o cumpără de la magazin. Totodată, un proiect important se referă la extinderea/modernizarea Primăriei și construirea unei săli de arhivă, comuna Berliște neavând deocamdată sală de arhivă cu toate reglementările. Sigur, rămân în vedere trotuarele și rigolele din toate satele aparținătoare comunei. Obiective de realizat ar fi mai multe, dar le-am luat aici pe cele mai importante, cu precizarea că mergem înainte și cu proiectele europene”.

Cum un partener de nădejde în tot ceea ce înseamnă îmbunătățirea calității vieții în cadrul UAT-urilor este Consiliul Județean, iată care sunt așteptările șefului administrației publice locale din Caraș-Severin de la instituția condusă de Romeo Dunca:

„Îmi doresc o colaborare și o comunicare mai bună cu instituțiile de la nivel județean. Vreau să vă spun că, în cei patru ani de mandat, nu ne-a călcat pragul niciun reprezentant al Bibliotecii Județene, nimeni care să vină și să ne spună: «Domnule, cu ce vă putem ajuta? Vreți să faceți o bibliotecă? Vă ajutăm cu un fond de carte?». Nu am văzut niciun funcționar din cadrul Direcției de Cultură. Ori noi vrem să revigorăm tradițiile locale. Avem chiar o Hotărâre de Consiliu Local cu privire la înființarea de formații artistice. Până acum, nu am avut sprijin de nicăieri. Nu m-a întrebat nimeni de nimic”.

Nu în ultimul rând, Nicolae Orăvicean face un apel și la miniștrii noului Guvern, în special pe segmentul comunicării cu primăriile, acolo unde, dă de înțeles edilul, până acum, „nu aveai cu cine vorbi și erai pasat dintr-o parte în cealaltă”:

„Politicile guvernamentale trebuie să țină cont de nevoile comunităților. Și la București sunt rupturi foarte mari. Vă un simplu exemplu. Atunci când gândești un Program Național de Investiții, acesta trebuie făcut după o evaluare și după ce vezi care ar fi nevoile UAT-urilor prin acest program. Trebuie să se stabilească niște criterii. Ministerele trebuie făcute mult mai funcționale, mult mai mobile cu oamenii, nicidecum să te trezești că dai un telefon și nu ai cu cine vorbi sau că ești pasat dintr-o parte în cealaltă”.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/