În 2017, la spitalul din municipiul Caransebeș gazul e un lux! Se furnizează o dată la câteva luni!

Unitatea spitalicească din al doilea municipiu al județului riscă să rămână iar și iar fără gaz metan! E.ON s-a săturat să stea cu mâna întinsă!

Datoriile Spitalului Municipal Caransebeș au ajuns din nou la vreo 10 miliarde de lei vechi, astfel că robinetul se va închide încă o dată. Cel puțin așa sună somația companiei care alimentează unitatea medicală cu gaz metan. În Primăria Caransebeș se caută soluții. Nu neapărat pentru achitarea arieratelor, că asta ar fi doar o soluție de moment, ci pentru diminuarea facturilor și evitarea unor astfel de blocaje. „Spitalul e într-o situație. Suntem somați să plătim facturile restante la gaz, există somație că se întrerupe furnizarea gazului. Spitalul are pretenția să le plătim tot noi, dar nici noi nu stăm foarte bine cu banii. Le-am mai achitat arierate și cu alte ocazii, dar ei au și azi conturile blocate. Acum, pe timp de vară, nu ar fi o problemă oprirea gazului! Nici nu ar fi prima dată!”, a explicat Felix Borcean, edilul-șef din Caransebeș.

Administrația publică locală are în vedere o finanțare de la nivel guvernamental de 1,8 milioane de lei, după cum a afirmat primarul, dar sume importante se așteaptă și de la Uniunea Europeană. Pentru „haine” noi și sisteme moderne de încălzire. „În paralel vrem să demarăm un proiect pe fonduri europene pentru eficientizarea energetică. S-a lansat deja ghidul. Am avut o ședință cu proiectanții, le-am dat timp să se armonizeze astfel încât să poată demara ambele proiecte și să nu fie dublă finanțare, să nu avem capitole care să se suprapună. Eu sper ca proiectul de eficientizare energetică să reducă semnificativ costurile. Vrem totodată să venim și cu variante alternative, cu panouri solare”, a mai declarat Felix Borcean pentru expressdebanat.ro.