În 13 judeţe există comercianţi care acceptă tranzacţii cu Bitcoin!

România are un total de 47 de comercianţi din 17 localităţi care acceptă tranzacţii cu criptomoneda Bitcoin, arată datele coinmap.org.

Defalcat pe judeţe, Bucureşti-Ilfov are 15 comercianţi care acceptă Bitcoin – cea mai mare densitate din ţară. Criptomoneda mai este acceptată în locaţii din judeţele Constanţa, Cluj (ambele cu câte patru comercianţi), Bihor (nouă comercianţi), Dolj şi Bacău (cu câte trei comercianţi), Braşov (doi comercianţi), precum şi în judeţele Alba, Hunedoara, Sibiu, Prahova, Buzău, Galaţi şi Iaşi (toate cu câte un comerciant), informează Mediafax.

Potrivit Forbes, oraşul din Europa cu cei mai mulţi comercianţi care acceptă tranzacţii cu Bitcoin este Praga, având 148 de acceptanți. Raportat la suprafaţă însă, Republica Cehă per ansamblu are o densitate destul de mare de comercianţi care acceptă această criptomonedă, existând localităţi mici cu câte 53 sau 25 de comercianţi care permit tranzacţiile cu Bitcoin.

leader board 728 x 90 px

Buenos Aires găzduieşte al doilea cel mai mare număr de comercianţi ce acceptă Bitcoin (141), New York are al treilea cel mai mare număr (137), urmând San Francisco (117) şi Madrid (101). Tranzacţii cu Bitcoin mai sunt posibile în Londra (87 de comercianţi), Paris (83 de comercianţi), Seul (39 de comercianţi), Tokyo (79 de comercianţi) sau Montreal (71 de comercianţi).

Un Bitcoin se află, în momentul de faţă, la valoarea de 6.400-6.500 de dolari, cu circa 1.800 de dolari mai puţin decât pe 25 iulie, atunci când era cotat cu 8.250 de dolari – cea mai mare cotaţie după cea de la jumătatea lunii mai.