Imunizarea în cadrul Maratonului vaccinării, posibilă pe bază de buletin. Anunțul organizatorilor

Persoanele care vor să se vaccineze în cadrul Maratonului vaccinării care va avea loc în  perioada 23-25 aprilie la Timișoara o pot face prin înscriere pe loc, cu cartea de identitate. 

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva Covid-19 a aprobat ca imunizarea din cadrul Maratonului Vaccinării să se poată face și doar în baza buletinului de identitate.

„Vă informăm că vaccinarea se va face cu vaccinul Pfizer, iar rapelul se va asigura printr-un Maraton identic la 21 de zile de la prima doză. Se pot vaccina persoane care au împlinit minim 16 ani. Important: pentru persoanele minore (sub 18 ani) este necesar un acord scris al unui părinte sau tutore legal (NU este un formular tip/standard, se face de părinte, cu titlul «Acord pentru Vaccinare», specificându-se numele și prenumele părintelui, număr și serie Carte de Identitate și faptul că este de acord cu vaccinarea  fiului/fiicei)”, a anunțat președintele Asociației pentru ATI „Aurel Mogoșeanu” Timișoara, inițiatorul proiectului, medicul Dorel Săndesc.

Maratonul vaccinării debutează vineri, la ora 16, la CRAFT, în Timișoara. Până luni, ora 8, medicii vor vaccina non-stop, pe toți cei care doresc să se imunizeze. Sunt disponibile 13 mii de doze de vaccin, iar amenajate vor fi 30 de fluxuri. Se estimează că vor putea fi vaccinate până la 200 de persoane pe oră.