Împușcături la Lugoj! Orașul timișean găzduiește ediția a doua a Campionatului Național de Talere

Poligonul de tir MTI Shooting Lugoj, aflat la ieșirea din municipiu, în apropierea DJ 592 Lugoj – Buziaș, va găzdui la sfârșit de săptămână cea de-a doua ediție a Campionatului Național de Talere. Evenimentul se va desfășura în zilele de sâmbătă, 27 iunie, de la ora 9 și duminică, 28 iunie, începând cu ora 15.

Competiția va reuni atât trăgători experimentați, cât și pasionați ai tirului cu arma de vânătoare, distribuiți pe patru categorii: Începători, Amatori, Sportivi și Echipe. Se va trage de pe patru locații diferite, iar în total vor fi trimise în aer 200 de talere.

În municipiul de pe Timiș a luat ființă Clubul de Tir Sportiv Lugoj, structură afiliată Federației Române de Tir Sportiv, care își propune să atragă cât mai mulți tineri spre această disciplină.

Tirul sportiv reprezintă un sport individual și constă în tragerea cu cea mai mare precizie la o țintă fixă sau țintă în mișcare, folosind diferite arme de foc și din diferite poziții. S-a practicat de sute de ani în Occident, iar primele cluburi de tir sportiv au fost înființate în secolul al XIX-lea.

În prezent există 15 probe de tir la Jocurile Olimpice, împărțite în trei discipline: pușcă, pistol și talere.