Impus șef al salvatorilor montani, Coco Galescu a căzut examenul! Salvamontul, fără acreditare!

În plin sezon turistic, Serviciul Salvamont-Salvaspeo Caraș-Severin funcționează fără acreditare și e condus de un mare cunoscător al muntelui, dar care a picat proba teoretică!

Doar 64 de puncte a obținut Coco Galescu la proba scrisă a concursului organizat pentru ocuparea funcției de șef serviciu în cadrul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo, înființat la propunerea lui Romeo Dunca, după ce tot președintele Consiliului Județean a dictat desființarea Salvamontului care a funcționat sub o altă conducere în subordinea Direcției de Patrimoniu a județului Caraș-Severin. Practic, prin artificiul făcut, s-a vacantat funcția de conducere și s-a pierdut acreditarea serviciului de salvare în munți, în rest nefiind prea multe alte consecințe. A recunoscut-o chiar Romeo Dunca, acesta asigurând că nu sunt consecințe negative. „Noi ne desfășurăm activitatea și îl vom acredita de data asta sub umbrela unui serviciu cu personalitate juridică, de sine stătător, așa cum ar fi trebuit să se întâmple de mult. Domnul Coco are tot ce-i trebuie ca să fie șeful Salvamont, pentru că s-a înscris la concurs și i-a fost acceptat dosarul. Salvamontiștii sunt aceeași, adică personalul care a fost înainte e și acum. Coco e un om de valoare în ceea ce înseamnă muntele și salvările montane.”, spunea ieri șeful Consiliului Județean.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Astăzi a fost însă afișat rezultatul probei scrise pentru ocuparea postului de șef-serviciu Salvamont-Salvaspeo. Cu 64 de puncte, Coco Galescu a fost declarat respins. Astfel, nu numai că serviciul de salvări montane e astăzi neacreditat, dar nici în viitorul apropiat nu are vreo șansă în acest sens atât timp cât șeful său e numit prin dispoziție de președinte al Consiliului Județean și nu prin concurs, așa cum era cazul fostului Salvamont, desființat la comanda lui Romeo Dunca.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/