Impozitul pentru unitățile HORECA ar putea fi redus la jumătate în Timișoara. Propunerea primarului Fritz

Dominic Fritz vrea ca restaurantele, cafenelele și hotelurile să beneficieze de o reducere substanțială a impozitului pe perioada crizei generate de noul virus. Măsura va fi luată printr-o hotărâre de consiliu local. 

„Știu că această criză și mai ales dacă se agravează are efecte negative asupra industriilor din Timișoara – creativă, cultură, HORECA – și am rugat aparatul meu de specialitate să lucreze la un proiect de hotărâre privind reducerea impozitului cu 50% pentru aceste unități din HORECA afectate de criză pe tot anul. A existat pe starea de urgență și vrem să îl prelungim pe tot anul. Estimez că va fi în valoare de 14 milioane de lei.”, a declarat Dominic Fritz.

CITEȘTE ȘI: Reprezentanții din domeniul HORECA: „Probabil că până la sfârșitul anului mulți antreprenori vor da faliment”

leader board 728 x 90 px

Primarul Timișoarei le-a dat asigurări și celor din comunitatea culturală că îi va susține. „Vă asigur că o să intrăm într-un dialog să vedem cum putem susține cultura din Timișoara și sectorul independent în aceste vremuri dificile. Nu are rost să prelungim acum pentru nimeni agonia. Cred că e mai bine acum să ne gândim ce măsuri putem lua ca să putem ieși cât mai repede posibil din acest trend crescător.”, a precizat Fritz.

CITEȘTE ȘI: Fritz: „Este puțin probabil că vom putea evita o carantinare a orașului și a întregii zone periurbane”