Impozite majorate cu 500%! Primele sancțiuni pentru necurățarea terenurilor de ambrozie!

ambrozie

Consiliul Local al Municipiului Lugoj va decide majorarea impozitului pe teren cu 500% pentru două persoane care nu și-au curățat suprafețele de ambrozie, deși au primit avertisment în primăvara acestui an.

Două persoane, care dețin un teren de peste 20.000 de mp, pe strada Buziașului, vor fi sancționate cu majorare impozitului cu 500%, pentru anul 2022. Majorarea vine după ce terenurile au fost identificate cu ambrozie, iar proprietarii nu le-au curățat, deși au fost somați de către Poliția Locală Lugoj.

Mai mult, proprietarii terenului respectiv vor trebui să plătească și o amendă de până la 5.000 de lei, pentru că nu au curățat terenul. Conform procesului-verbal întocmit de polițiștii locali, proprietarii au avut termen, până la 30 iunie 2021, să cosească și să igienizeze terenul respectiv, însă nu s-au conformat.

Proiectul de hotărâre privind majorarea impozitului ajunge pe masa consilierilor lugojeni, pentru ședința din 30 septembrie. După aprobarea acestuia, proprietarii terenului vizat vor avea de achitat un impozit mai mare cu 500% pe anul viitor.