Impozit la jumătate pentru reșițenii cu spirit civic din Lunca Pomostului

În timpul vizitei pe șantierul deschis pe strada Nicolae Titulescu din Lunca Pomostului, primarul Reșiței nu s-a referit doar la situația generată de numeroasele reclamații făcute de un localnic vizavi de tăierea de către Primărie a mai multor arbori cu vârste de până la 60-70 de ani, ci și la cum arată imobilele cartierului despre care Ioan Popa a spus că unii l-au socotit ca fiind al „chiaburilor comuniști”.

Imobile vechi, cu tencuiala care stă să cadă, cu fațada distrusă de ploaie și vânt, nezugrăvite de zeci de ani. „Şi blocurile acestui cartier arată extraordinar de trist! Oamenii n-au mai investit în ele de peste 50 de ani. Nu le-au zugrăvit, nu le-au tencuit, nu vorbesc de anvelopat! Şi o să luăm următoarele măsuri: în şedinţa Consiliului Local de luna aceasta vom da o hotărâre în care cei care îşi vor anvelopa clădirile şi vor reduce emisiile de CO2 vor beneficia de o reducere de impozit de 50% pe zece ani! Celor care au clădiri degradate şi nu acţionează asupra lor li se va mări impozitul de cinci ori, până le vor aduce în starea corectă. Dacă anul viitor le fac, impozitul revine la normal. Şi vom lua de la cei care se lamentează că nu pot şi vom da la cei care vor şi pot. Această muncă pe care noi o facem şi dvs. o vedeţi în teren zi de zi o vom duce până la capăt, cu toate frânele şi cu toţi depresivii ăştia care stau în jurul nostru”.

Întrebat dacă nu cumva scutirea de impozit de 50% pe zece ani pentru blocurile ce vor fi anvelopate de acum încolo este o măsură discriminatorie față de locatarii care și-au izolat imobilele fără să beneficieze de vreun avantaj financiar din partea Primăriei, Ioan Popa a spus:

leader board 728 x 90 px

„Ce fac eu în Primăria Reșița fac de aici încolo, în spate nu mă pot duce. Eu nu pot să mă duc să-l întreb pe Stepanescu, Dumnezeul să-l ierte, sau pe Spătaru «Bă, de ce n-ați dat o hotărâre de Consiliu Local, să-i fi ajutat pe oameni să-și anvelopeze blocurile.» Eu pot să fac de acum înainte. Asta îi spuneam și bunului meu prieten Romeo Dunca: «Domnule, noi schimbăm de la noi în jos, noi nu putem să schimbăm de la noi în sus. Schimbăm de la noi în jos, unde avem putere și o fac de acum înainte»”.