„Implicarea Luminiței Jivan poate schimba într-un mod major Reșița și chiar Banatul de Munte!”

untitled design set 970x90 px

Noul președinte PSD Caraș-Severin i-a convins pe toți că are ușile deschise la biroul lui Liviu Dragnea și al Vioricăi Dăncilă, precum și la mai multe ministere. Birouri în care se pot semna aprobările și finanțările pentru Semenic – cel mai mare domeniu schiabil din România, pentru venirea la Reșița a celui mai mare producător european de armament și pentru drumul de legătură Kilometrul 8 – parcul industrial al municipiului!

Liberalul Nelu Popa se numără printre primii care i-au cerut sprijin șefei PSD Caraș-Severin pentru accelerarea demarării unor proiecte foarte importante pentru Reșița și pentru Banatul de Munte în același timp, știindu-se că are mare trecere la Liviu Dragnea și premierul Viorica Dăncilă. Am avut câteva discuții cu Luminița Jivan. Cel puțin la nivel declarativ mi-a spus că vrea să sprijine orașul, înțelege că Reșița este municipiul reședință de județ și că trebuie să-l împingem înainte și trebuie să ieșim din paradigma asta stupidă care durează de douăzeci și ceva de ani. Adică, Frunzăverde nu-i dădea bani lui Stepanescu, Hurduzeu nu-mi dă. Nu prea i-am cerut, cred că nici n-are, dar nici nu stau după banii lor. Ideea este că în situații de genul proiectelor telegondolă Văliug – Semenic, Km 8 drum de legătură cu parcul industrial, să scoatem odată fierul vechi din oraș, IMR-ul, problema cu memorandumul, astea sunt lucruri care se pot întâmpla doar cu sprijin de la Guvern. Am dat trei probleme punctuale, în care dacă se implică Luminița Jivan, de exemplu, pot schimba într-un mod major orașul Reșița și chiar Banatul de Munte. Aștept să văd ce fac. Eu văd că ei schimbă acum, își poziționează oameni, mi se pare chiar distractiv. Daniel Poliță (n.r. – fost director al Direcției Silvice), de exemplu, l-am cunoscut de vreo doi ani, e un om extraordinar de fain, vine din zona asta de tineri, foarte activ, l-au schimbat. Pe ăla, cu ăla. E treaba lor”, a spus primarul Reșiței într-un interviu pentru expressdebanat.ro.

Cel mai simplu de rezolvat pare proiectul de pe Semenic, de a cărui oportunitate nu se îndoiește nimeni. „Așteptăm o hotărâre de guvern, dar eu am avut o discuție cu Luminița Jivan în luna decembrie și i-am explicat despre ce este vorba. Dânsa m-a asigurat de tot sprijinul în ducerea înainte a acestui proiect. Dacă se va face această hotărâre de guvern urmează să facem proiectul tehnic și intrăm în zona de finanțare. Luminița Jivan mi-a promis că va sprijini toate demersurile pe care municipalitatea le face pentru a dezvolta zona de turism”, a mai afirmat Nelu Popa.