Implicarea în activitățile partidului, criteriu important pentru un loc eligibil pe lista de consilieri județeni

Dacă desemnarea candidatului PNL la șefia Consiliului Județean Caraș-Severin pentru alegerile din vară a fost făcută și anunțată deja în persoana omului de afaceri Romeo Dunca, nu același lucru se va întâmpla prea curând cu candidații la Consiliul Județean.

Duminică, la Reșița, președintele organizației județene a PNL, Marcel Vela, a explicat cum vor fi aranjați candidații pe lista lungă, în funcție de criteriile luate în interiorul partidului. Altfel spus, suspansul candidaților va persista până aproape de sfârșitul campaniei electorale.

„Fiecare fost colegiu electoral a propus și au fost validați câte șase candidați și la sfârșitul campaniei electorale va fi stabilită ordinea lor, pe locuri eligibile sau mai puțin eligibile, în funcție de implicarea în strângeri de semnături, în activități politice, în campania electorală. Cu o săptămână înainte de a depune listele, fiecare colegiu își face propriul clasament”, a mărturisit Marcel Vela.

În Caraș-Severin sunt cinci foste colegii electorale, ceea ce înseamnă că lista lungă, propusă deja, cuprinde 30 de candidați, plus președintele care a fost deja desemnat.