„Cel de sus îi va pedepsi pe ofițerii DNA!”

Fostul primar al orașului Oțelu Roșu a dat pentru prima dată declarație în fața magistraților. Acesta își susține în continuare nevinovăția în dosarul APIA și spune că nu înțelege circul mediatic în care a fost amestecat fără motiv.  

Iancu Simion zis Simi și-a susținut ieri nevinovăția în fața magistraților de la Curtea de Apel Timișoara. Acesta a declarat în exclusivitate pentru www.expressdebanat.ro că le-ar fi arătat judecătorilor faptul că nu are niciun amestec în dosarul de deturnare de fonduri.

 „A fost prima dată când am dat declarație, am arătat că nu am avut nicio vină, că acuzele lor nu sunt întemeiate și că m-au arestat degeaba. Cineva trebuie să plătească pentru imaginea mea, că nu au avut niciun motiv. Acuzele lor de dare și luare de mită sunt demontate. A fost o comandă politică pe care au executat-o ca să nu mai pot candida la primăria din Oțelu Roșu”, este de părere Iancu Simion Simi, cunoscut în Valea Bistrei și sub numele de „Împăratul”.

Pregătește o nouă candidatură

Deși acum se ocupă de propriile afaceri, respectiv de firma de cablu din Glimboca și anveloparea vagoanelor pentru călători la Arad, Împăratul nu și-a uitat gradele și este hotărât să mai încerce o dată să candideze. De această dată însă, ținta vizată de el este municipiul Reșița.

„Prioritatea este să termin cazul, să preiau președinția PDL și apoi mă gândesc să candidez ori la Primăria Reșița, ori la Primăria Oțelu Roșu. La Reșița, pentru că așa sunt ofertele! Mai multe personalități din oraș m-au rugat să fac acest lucru, pentru că ar fi o oportunitate să salvez orașul. Aș face mai mult decât au făcut ăștia în ultimii 20 de ani!”, susține Iancu Simion.

Acesta a mai explicat faptul că în momentul în care cazul său va fi soluționat se va alătura din nou Partidului Democrat-Liberal și va renunța la PP-DD, întrucât candidatura sa sub sigla partidului lui Dan Diaconescu a fost doar o variantă de back-up în urma excluderii sale din PDL.