imiedor.de, pagina de Instagram care a devenit virală. Studenții spun de ce le este dor, iar mesajul lor ajunge la comunitate

Cum să îmbinăm utilul cu plăcutul, carantina și studenții? Soluția a fost găsită de pagina de Instagram imiedor.de, unde studenții își transmit gândurile de dor, iar apoi administratorii le transformă într-o poză originală. Pagina a strâns, în mai puțin de trei zile, o mie de urmăritori. Și este în creștere.

Cine a avut ideea paginii și cum s-a născut ea?

Pagina trebuia să fie inițial un cadou pentru studenții din anii terminali, care au aflat că nu se vor mai bucura de ceremonia de absolvire, de petrecerea de sfârșit și de prezentarea licenței. Acest fapt i-a determinat pe studenții de la Psihologie să aibă inițiativă, iar cum pe grupul anului lor se postau multe „doruri” a venit și ideea paginii. Dorurile aparțin acum întregii comunități studențești.

Dacă și tu ai un dor autentic, gândul tău așteaptă să fie postat pe: https://www.instagram.com/imiedor.de/?hl=ro.

„Suntem firi sociale, care datorită lobului nostru prefrontal (cea mai noua parte dezvoltată a creierului) căutam în continuu stimulare cognitivă. De când suntem captivi între patru pereți, indiferent câte activități ne propunem zilnic sa facem, satisfacția parca nu mai apare. Ne simțim demoralizați, îngrijorați și pasivi. Ne amintim de vara trecută, visam la următoarea excursie cu prietenii și ne uităm la pozele salvate din telefon. Oamenii au nevoie de experiențe. Avem nevoie de stresul din trafic, deși eram la un minut distanța să nu mai intrăm în examen. Fiindcă oricât de solicitantă ne-ar fi fost viața înainte, amintirile, asemenea evoluției, nu s-au produs din momentele liniștite, lipsite de emoție. Astfel, pagina noastră de Instagram imiedor.de vine din nevoia oamenilor de a se simți conectați. Ne reamintește că orice dor, nu e singular, ci el a fost creat împreuna cu celălalt și resimțit de mulți alții.”, ne-a spus administratoarea paginii.

Top postări