Imagini din dronă cu șantierul de pe B-dul Cetății din Timișoara. Stadiul lucrărilor

b dul cetatii santier

Dominic Fritz a postat imagini din dronă cu șantierul de pe B-dul Cetății, aflat în plin proces de modernizare. Primarul Timișoarei se arată mulțumit de stadiul lucrărilor, afirmând că s-a realizat deja 15% din investiție, după trei luni și jumătate de muncă.

Dominic Fritz a venit cu vești despre stadiul lucrărilor de pe una dintre cele mai importante artere din Timișoara, aflată în șantier din această vară. Este vorba de B-dul Cetății, unde s-au realizat deja 15% din lucrări. Edilul-șef a făcut publice și mai multe imagini din dronă cu acest șantier.

Lucrările de pe Cetății merg înainte și merg foarte bine. Am realizat deja 15% din lucrare, în doar trei luni și jumătate de când am dat drumul la șantier. Progresul este constant și vizibil, iar echipele de pe șantier lucrează conform graficului. Vreau să îi mulțumesc viceprimarului Ruben Lațcău și echipei de implementare pentru ritmul dinamic cu care se derulează lucrările. În perioada aceasta se lucrează la secțiunea de capăt cu Bogdăneștilor, respectiv la rețeaua de apă și canalizare și la fundațiile pentru stâlpii de pe axul drumului. Pe partea dreaptă, cum mergi spre Gheorghe Lazăr, s-a realizat deja drenajul longitudinal. De asemenea, au fost făcute atât fundațiile și terasamentele pentru liniile de tramvai, cât și fundațiile stâlpilor pentru alimentarea tramvaielor, iar din 1 octombrie am semnat contractul cu Enel pentru relocarea rețelei de medie și joasă tensiune”, a declarat Dominic Fritz.

Primarul Timișoarei a mai precizat că deseori este întrebat de ce durează atât de o mult o astfel de lucrare, edilul explicând faptul că sunt înlocuite și rețelele de apă, canal și termoficare.

Le facem acum, pentru a nu fi nevoiți mai târziu, să spargem din nou strada. Apoi, nu întotdeauna planurile subterane corespund cu realitatea de pe teren. În cazul lucrării de pe b-dul Cetății, pe o porțiune este nevoie de descărcare arheologică. Nu am oprit întreg șantierul, ci lucrările continuă pe porțiunile unde nu este nevoie de intervenția arheologilor”, a detaliat Dominic Fritz.

În total, B-dul Cetății va fi reabilitat pe o lungime de 1,6 kilometri, iar la finalul lucrărilor va fi realizată o linie dublă de tramvai, înierbată, cu 20.500 mp de spații verzi și cu pomi ce încadrează calea de tramvai. De asemenea, vor fi amenajate zece stații de tramvai, carosabilul cu două benzi pe sens, vor fi realizate piste de bicicletă pe ambele sensuri și trotuare.

Valoarea investiției este de aproximativ 85 milioane lei, cu TVA inclus, iar termenul limită pentru finalizarea lucrărilor este mijlocul anului 2023.