Despre știință și tehnologie, la Politehnica din Timișoara. Universitatea a demarat o serie de conferințe pe tema viitorului mobilității

zf 9

Universitatea Politehnica Timișoara a demarat o serie de conferințe pe teme de știință și tehnologie, prima dintre acestea având ca temă „The Future of Mobility – ZF Perspective”. Evenimentul a fost găzduit de Biblioteca UPT, cu o prezență fizică redusă, mai largă în mediul virtual, în special cadre didactice, cercetători și studenți din cadrul universității.

Primul buget al Școlii Politehnice timișorene a avut o componentă substanțială din partea întreprinderilor din oraș, a spus în debutul conferinței rectorul UPT, iar în prezent colaborarea cu mediul economic se dezvoltă în special pe linie de cercetare și inovare.

„Având în vedere dinamica domeniului, numai a celui auto, ci a tuturor domeniilor inginerești, cu o schimbare mult mai mare pe zonele de IT, automotive și cele similare, e de interes pentru universitatea noastră de a ști și a avea niște repere despre cum să dezvoltăm activitatea în raport cu ceea ce se va întâmpla în piață. În acest sens, e important pentru noi punctul de de vedere al unei companii partenere despre ceea ce se întâmplă la ora actuală și ce se va întâmpla în următoarea perioadă în domeniul automotive.”, a declarat Florin Drăgan, rectorul UPT.

Dirk Adamczyk, senior vice president Engineering, ZF Group, a prezentat viziunea sa cu privire la dezvoltarea viitoare a domeniului automotive, soluțiile inteligente de e-mobility, viitorul mașinilor electrice, vehicule autonome.

„Investim mult în domeniul tehnologiei e-mobility pentru generațiile viitoare de mobilitate, iar interesele universității și ale noastre coincid din punct de vedere tehnologic. Interesul este de a crește și a ne dezvolta împreună, să atragem studenții talentați și pasionați de aici pentru proiectele noastre de viitor în domenii cum sunt electronica și dezvoltarea de software. Studenții de aici sunt bine pregătiți astfel că pregătim oferte de colaborare în aceste domenii. Viitorul mobilității este electric, este bazat pe software, vehiculele viitorului au funcțiile bazate pe software și conducere autonomă, din ce în ce mai multe automatizări, aceasta este tendința la ora actuală”, a spus Dirk Adamczyk.

Reprezentanții ZF Group au fost conduși de conducerea universității să viziteze câteva dintre laboratoarele facultăților de Automatică și Calculatoare, Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, Electrotehnică și Electroenergetică, Mecanică și au purtat discuții cu colectivele de cercetare din cadrul UPT care lucrează pe proiecte în domeniile automotive și e-mobility.

upt 1000x100