Imaginea tristă a României normale de astăzi

Cu piețele închise și cu temperaturile care se încăpățânează să stea cât mai mult în zona de zero grade, pentru producătorii care depind de câștigul zilnic este tot mai greu. Ionuț Popovici, candidat PMP la Camera Deputaților, a surprins imagini triste pentru anul 2020 în piața din Oravița.

O zi de campanie electorală ca oricare alta s-a dovedit a fi, de fapt, una tristă pentru candidatul Partidului Mișcarea Populară la Camera Deputaților, Ionuț Popovici. Într-o vizită în piața din Oravița, acesta a descoperit imagini greu de suportat. „Astăzi a fost o zi tristă din această campanie electorală. Nu doar din cauza vremii posomorâte, ci și a unor oameni pe care i-am întâlnit la Oravița, în timpul unei vizite la piața din oraș, aceeași piață de 30 de ani”, povestește Ionuț Popovici.Cu temperaturi aproape de limita înghețului și cu o măsură legislativă prin care piețele sunt închise, producătorii suferă. În primul rând… de frig. „Poate cel mai mult m-a impresionat un bătrân. Pentru a putea face față frigului, bietul om își încălzea mâinile cu o sticlă cu apă caldă. Vă dați seama cât dura până când frigul îl cuprindea din nou? Pentru ce? Pentru câțiva bănuți, poate singurii de care se bucură într-o lună întreagă. Cu ochii înlăcrimați și cu mâinile tremurânde, bătrânul își pune speranța în cei pe care i-a ales”, spune candidatul PMP.

Pentru Ionuț Popovici, experiența din piața orăvițeană este o dovadă a faptului că actuala guvernare nu ține cont de oameni, iar măsurile identificate nu sunt nici pe departe cele corecte. „Este un semn clar că cineva acolo sus nu face ceea ce trebuie. Desigur, nu mă refer la Divinitate, pentru că Ea e singura care le-a mai rămas alături acestor oameni. Ci mă refer la decidenți. România nu e pe drumul pe care ar trebui să fie, iar românii nu sunt acolo unde merită… În așteptarea unor măsuri corecte, semenii noștri suferă. Ce facem pentru ei?”

(E)