Imagine neclară! PSD – acuzat că blochează instalarea noului computer tomograf la Lugoj

untitled design set 970x90 px

PSD se foloseşte de instituțiile statului ca să protejeze interesele unui membru al partidului și nu permite amplasarea tomografului în spitalul din Lugoj, este acuza pe care social-democraţii trebuie să o demonteze în zilele următoare, după ce solicitarea spitalului lugojean a fost respinsă de DSP Timiş pentru că spațiul ar fi mai mic cu 1,5 metri.

Claudiu Buciu, preşedintele PNL Lugoj, arată cu degetul către PSD şi explică de ce: „Trei ani la rând am solicitat în Consiliul Local achiziția unui computer tomograf, tot de atâtea ori, consilierii locali ai PSD au respins solicitarea, la ordinul lui Boldea și al lui Dobra. Colegul lor, președintele PSD Timișoara, Florică Bârsășteanu, avea un asemenea aparat în spital și nu puteau să-i strice afacerile. Am scris de nenumărate ori despre această mafie, până când un ministru cu scaun la cap, doamna Sorina Pintea (PSD), a decis să aloce bani pentru CT. Mafia însă nu doarme. Spitalul a făcut licitație, a comandat CT-ul care deja este în curtea furnizorului și a demarat procedurile de amenajare a spațiului în care va funcționa noul CT. Toate bune și frumoase, doar că aprobarea finală trebuia să vină de la DSP Timiș. Și cum la DSP Timiș tot PSD decide, director fiind cumnata primarului (PSD) de Dumbrăvița, partidul a dat negație, adică a decis că nu se poate instala CT-ul în încăperea propusă pentru că e mai mică cu 1,5 mp! Asta în condițiile în care proiectul de amplasare a fost întocmit de un specialist autorizat de CNCAN (Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare)”.

DSP Timiş a confirmat că nu au avizat instalarea și au recomandat reorganizarea laboratorului, pentru că lipseau doi metri pătrați. „Amplasarea instalației de tomografie computerizată necesită, conform OMS 914/2016 art.100, o suprafață de 30-35 metri pătrați. Spitalul Municipal din Lugoj propunea instalarea tomografului computerizat într-o încăpere cu o suprafață de 28 mp. Direcția de Sănătate Publică a Județului Timiș a recomandat reorganizarea laboratorului cu respectarea normelor în vigoare”, explică cei de la DSP.

Curios este însă că, în urmă cu mai mulţi ani, aceeaşi instituţie a avizat favorabil solicitarea colegului de partid de a amplasa tomograful într-un spaţiu mai mic cu aproape 8 mp, în incinta spitalului lugojean.

publicitate ziar expresb 1000x100

Pe de altă parte, conducerea Spitalului Municipal „dr. Teodor Andrei” a transmis un răspuns către DSP Timiș, în care susține că reprezentanții Direcției nu sunt la zi cu legislația.

„Ordinul Ministerului Sănătăţii 914/2016, la data elaborării avea în vedere tehnologia CT la nivelul anului 2006. Aceste instalații au evoluat și, pentru marea lor majoritate, nu mai este nevoie de camere pentru calculatoare, spații tehnice, așa cum sunt menționate în articolul 100. Legislația aprobată de către Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare precizează, în lipsa unor mențiuni speciale înscrise în autorizația de securitate radiologică sau autorizația de funcționare a instalației CT, o suprafață minimă de 20 de mp și condiția ca raportul dintre laturi să nu fie mai mic de 2/3, aceste condiții fiind îndeplinite de către noi”, explică managerul Erwin Floroni, care precizează că își menține solicitarea de avizare a spațiului pentru funcționarea topografului.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/