Iluminatul public cu porția! Primăria Nădrag vrea să reducă prețurile la facturile de energie electrică

nadrag11

Creșterile de prețuri la energia electrică pune presiune și pe bugetele primăriilor, pentru că au dublat sau au triplat valoarea facturilor pentru iluminatul public.

Administrația nădrăgeană este una dintre autoritățile locale care dorește să facă economie la vistieria locală, iar pentru asta a venit cu trei variante de a reduce factura, dar și de a păstra câtuși de puțin un iluminat stradal pentru cei care se întorc sau se duc pe întuneric la muncă.

Pe pagina Primăriei de pe Facebook s-a lansat un sistem de vot prin care locuitorii comunei pot alege din trei variante. Prima este ca iluminatul stradal să fie oprit noaptea, între orele 23.00 – 05.00, al doilea mod de funcționare să fie alternativ, adică un stâlp aprins, unul stins, iar cea de-a treia să funcționeze cu un stâlp aprins, unul stins, până la ora 23.00, apoi între orele 23.00 – 05.00 să fie oprit.

Părerile au fost împărțite. În timp ce unii au optat pentru o variantă, alții nu doresc să se renunțe nici măcar o secundă la iluminat.

„Să fie iluminat tot timpul, doar de aia plătim taxe și impozite la Primărie”, a spus o nădrăgeancă.

Între timp, unii au venit cu propriile soluții. „Cel mai bun mod de a ajuta populația și cetățenii este să se pună în funcțiune un stâlp de curent deschis pentru iluminare stradală și unul cu becuri economice. Comuna Nădrag este situată mai jos și înconjurată de pădure, este și mai întuneric, iar iarna se întunecă și mai devreme”, a transmis o altă localnică.

De frica hoților, dar și pentru că persoanele care fac naveta noaptea la Lugoj ajung la miezul nopții, majoritatea a optat pentru varianta a doua, cu un stâlp aprins, unul stins.