Iluminatul festiv, o bucurie în pandemie pentru oțelari

În fiecare an Primăria Oțelu Roșu pregătește din bugetul local o sumă pentru împrospătarea sistemului de iluminat de sărbători. Și în aceast an se păstrează tradiția începută de primarul Luca Mălăiescu.

Orașul de pe Valea Bistrei a fost împodobit de sărbători, pentru că este printre puținele bucurii pe care administrația publică locală o poate face locuitorilor urbei, declară primarul Luca Mălăiescu:

Am văzut o declarație a noului primar al capitalei, Nicușor Dan, care spunea că nu va mai monta lumini de sărbători pentru că se cheltuie bani. Noi, la Oțelu Roșu am cheltuit anual o sumă între 25.000 de lei și 40.000 de lei, de când sunt eu primar și iată că am ajuns la un nivel în care orașul arată foarte bine. Cu această pandemie, vedem oameni triști pe stradă, nu am avut concedii anul acesta, sunt oameni aproape de depresie, păi, măcar atât…, de sărbători să le oferim această bucurie, să avem iluminat orașul, să putem face o poză, să ne mai plimbăm în centru, poate reușim să mai aducem o bucure în sufletele oamenilor.”, ne-a declarat Luca Mălăiescu, primarul orașului Oțelu Roșu.

Iluminatul festiv a fost inaugurat zilele trecute, astfel că oțelarii se pot bucura de o zonă centrală de poveste, cu figurine luminoase, cu brazi împodobiți și decorațiuni spectaculoase.