Iluminat public cu LED-uri pe trei străzi importante din Timișoara

Iluminatul public pe trei artere importante din Timișoara va fi modernizat în cadrul unui proiect în valoare de aproape două milioane de lei. Astfel, vor fi montate 531 de LED-uri cu scopul reducerii cheltuielilor cu energia electrică.

Timișoara își modernizează iluminatul public. Primăria a informat că pe trei artere importante din oraș, Calea Aradului, Calea Torontalului și Sever Bocu, se vor schimba 531 de aparate de iluminat public cu LED-uri.

Acest lucru va fi posibil în cadrul unui proiect aprobat spre finanțare printr-un program al Administrației Fondului pentru Mediu „privind sprijinirea eficienței energetice și a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public”.

În cadrul programului, Primăria Timișoara va primi pentru implementarea proiectului jumătate din suma totală pentru realizarea investiției. Astfel, valoarea totală a proiectului se ridică la aproape două milioane de lei, din care cofinanțarea este de aproape un milion de lei.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Proiectul vizează înlocuirea aparatelor de iluminat public de pe străzile Calea Aradului, Calea Torontalului, Calea Sever Bocu prin montarea a 531 aparate de iluminat cu tehnologie LED și implementarea unui sistem inteligent de telegestiune. Principalul obiectiv este obținerea unui sistem inteligent, nou, modern, unitar, economic și ecologic, care va determina reducerea semnificativă a cheltuielilor cu energia electrică și reducerea costurilor cu întreținerea.”, a informat Primăria Timișoara.

Aprobarea listei obiectivelor care primesc finanțare va fi urmată de semnarea contractului de finanțare, după care Primăria Timișoara va lansa licitația pentru alegerea firmei care va face proiectul tehnic și va executa lucrările.

Documentația pentru aprobare a fost executată de Societatea de Transport Public Timișoara și pusă gratuit la dispoziția primăriei. Durata de execuție a lucrărilor va fi de un an.

banner maxagro