Iluminat modern la Reșița! Sunt puși la bătaie aproape 180.000 de euro pentru execuția lucrărilor!

Iluminatul public va fi modernizat la Reșița printr-un proiect ambițios al administrației locale. În această săptămână, a fost scoasă la licitație și execuția lucrărilor, pentru care sunt alocați aproape 180.000 de euro.

887.500 de lei este suma estimată pentru execuția lucrărilor din cadrul proiectului „Eficientizarea și modernizarea sistemului de iluminat public” la Reșița. Banii vin de la Administrația Fondului pentru Mediu. Licitația a fost publicată luni, 3 ianuarie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

Obiectivul principal al proiectului este scăderea emisiilor de gaze cu efect de seră și îmbunătățirea calității vieții cetățenilor municipiului. Administrația locală susține că implementarea investiției va duce la creșterea eficienței energetice în sistemele de iluminat public, la îmbunătățirea confortului și calității vieții, creșterea gradului de siguranță a locuitorilor, asigurarea siguranței circulației rutiere și pietonale, precum și asigurarea unei infrastructuri edilitare moderne. În același timp, se va ajunge la reducerea consumului de energie electrică, a emisiilor de CO2 și implicit la scăderea puterii instalate totale. Iluminatul public va respecta prevederile standardelor europene și naționale în iluminatul public; diminuarea poluării luminoase; folosirea materialelor ecologice pentru protecția mediului.

Lucrările efective presupun demontarea celor 569 de aparate de iluminat existente în oraș, montarea pe stâlpii existenți și proiectați a aparatelor de iluminat cu surse LED (aparate împărțite pe clase de iluminat) și a elementelor conexe unde este cazul (brațe de prindere, cleme, cablu de alimentare etc.). Proiectul presupune și implementarea unui sistem inteligent de management și control prin telegestiune pentru monitorizarea și controlul centralizat al aparatelor de iluminat.

Termenul-limită până la care firmele interesate se pot înscrie este 2 februarie, ora 15.00.