Ilegalităţile silvice de pe raza oraşului Oţelu Roşu, din nou în vizorul poliţiştilor cărăşeni

Prevenirea tăierilor silvice ilegale rămâne o prioritate pentru oamenii legii din Caraș-Severin. Cu toate acestea, transportul de material lemnos fără documente legale continuă să reprezinte o practică bine împământenită, cel mai elocvent exemplu fiind orașul Oțelu Roșu, acolo unde a fost depistat un nou caz în acest sens.

Săptămâna acesta, marți, 28 iulie, polițiștii de la Serviciul de Ordine Publică Caraș-Severin – Compartimentul Combaterea Delictelor Silvice – au depistat, pe un drum forestier din zona Oțelu Roșu, un ansamblu de vehicule, format din cap tractor și semiremorcă, condus de un bărbat de 52 de ani, angajat la o societate comercială de profil din zonă, care transporta 33.52 mc. lemn rotund din categoria rășinoase, fără a deține documente legale pentru materialul lemnos transportat.

Cum era de așteptat, întreaga cantitate de material lemnos, în valoare de aproximativ 6.268 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării și predată în custodie organelor silvice.

De asemenea, pentru nerespectarea prevederilor legale, societatea comercială în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

Polițiștii cărășeni desfășoară în permanență astfel de activități de prevenire și combatere a ilegalităților silvice pe raza județului, în colaborare cu reprezentanții celorlalte instituții cu atribuții în domeniu.