ILEGAL. Prefectura Timiș a solicitat revocarea unei hotărâri a Consiliului Local Lugoj. Primarul Buciu: „Motivele sunt neîntemeiate”

Noul Consiliu Local al Municipiului Lugoj a emis, la începutul lunii februarie, o hotărâre care nu respectă prevederile legale, conform celor de la Prefectura Timiș, instituţie care a solicitat revocarea ei. Decizia contestată de Prefectura Timiş se referă la demararea procedurii de insolvenţă a societăţii Meridian 22 şi a fost luată ca urmare a sesizării grupului de consilieri PSD.

„Analizând conținutul Hotărârii nr. 17/2021, privind aprobarea inițierii procedurii de insolvență pentru SC Meridian 22 SA Lugoj, prin introducerea unei cereri la Tribunalul Timiș s-a constatat că aceasta a fost adoptată cu depășirea limitelor competenței materiale a consiliului local. Ținând cont de faptul că măsurile aprobate prin hotărârea Consiliului Local Lugoj nr. 17/2021 au fost aprobate cu nerespectarea prevederilor art. 4 din OUG 109/2011 și a dispozițiilor Legii 85/2014 prin adresa cu nr. 1877/S3 din 15.03.2021 am solicitat revocarea hotărârii în cauză. În situația neconformării celor solicitate, vom proceda la introducerea acțiunii în anulare a Hotărârii Consiliului Local Lugoj, la instanța de contencios administrativ.”, menționează reprezentanții Prefecturii Timiș.

În replică, primarul Lugojului, Claudiu Buciu, a precizat că motivele invocate de Prefectura Timiş sunt neîntemeiate, astfel că hotărârea de consiliu nu va fi retrasă, aşteptând o sentinţă definitivă a instanţei.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Hotărârea a fost emisă în data de 9 februarie 2021 de către Consiliul Local Lugoj, majoritar PNL, chiar dacă, în timpul ședinței, consilierul PSD Nicu Bădina a atras atenția că aceasta nu respectă prevederile legale și poate fi anulată de Prefectura Timiș.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/