Ileana Rotaru: „Există speranțe și pentru Reșița, și pentru Caraș-Severin”

Prof. univ. dr. Ileana Rotaru este sociologul care a interpretat chestionarele făcute în zonele defavorizate ale Reșiței de către Grupul de Acțiune Locală și spune că, în opinia sa, este dorință de mai bine chiar și în aceste zone rău famate.

„Eu nu sunt un specialist în dezvoltare urbană ca să vă spun din secretele, sau din ce se preconizează, vă spun doar că există o populaţie multietnică – doar într-o singură zonă au fost declarați preponderent locuitori de etnie romă, în rest, în celelalte zone, au fost declaraţi cetăţeni români, nu existau decât foarte puţini etnici de etinie romă sau de altele, inclusiv cea maghiară – care există în Dealul Crucii, spre exemplu – oameni care doresc să lucreze, să se integreze tot mai mult şi să-şi ducă o viaţă cât mai bună într-o Reşiţă care sperăm că se va dezvolta”, spune Ileana Rotaru.

Aceasta crede că, dacă există determinare din partea celor care locuiesc în aceste zone periferice ale orașului să acceadă spre o viață mai bună, atunci există o speranță că și orașul poate progresa. „Cu activitatea GAL-ului, în viitor se poate interveni şi cu fonduri europene. Nu sunt membru în Grupul de Acţiune Locală şi nici nu fac parte din structura administrativă a orașului, prin urmare eu am fost ca un medic care a idendificat anumite probleme, probleme care sunt aceleaşi, care există în Reşiţa de foarte mulţi ani şi care caracterizează oarecum și judeţul Caraş-Severin, pentru că s-a aflat într-un declin economic, social, demografic în ultima vreme, iar oamenii îşi doresc locuri de muncă, activitate culturală, îşi doresc o viaţă normală şi civilizată”, este de părere Ileana Rotaru.

Cu alte cuvinte, se aplică excelent deviza primarului din Moldova Nouă, „puterea de a fi mai buni stă în noi”


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/