Ikea vine la doi pași de Timișoara. Suedezii vor deschide în Banat primul magazin din afara Capitalei!

Așteptarea pare că ia sfârșit pentru cei care apreciază mobila făcută de suedezii de la Ikea. Magazinul din zona de vest nu va fi pe teritoriul Timișoarei, dar e ca și cum s-ar deschide în oraș, deoarece va fi foarte aproape. Comuna în care va funcționa noul magazin Ikea anunță, prin autoritățile locale, că totul va fi gata anul viitor.

Magazinul ce comercializează mobilier casnic se va construi în comuna Dumbrăvița, mai precis, în zona Cora, pe strada Praga. Zona va fi schimbată total, deoarece lângă magazinul propriu-zis vor fi plantați și 650 de puieți de stejar auriu. „În amenajarea zonei își aduce contribuția și S.C. International Automotive Components Group S.R.L. care va planta, în cursul zilei de vineri, 22 noiembrie, 650 de puieți de stejar auriu în parcul creat prin Planul Urbanistic Zonal situat lângă viitorul amplasament al magazinului IKEA. Acțiunea are loc împreună cu elevi de la Școala Gimnazială Dumbrăvița și cu sprijinul Primăriei Comunei Dumbrăvița. Plantarea stejarilor reprezintă prima etapă în realizarea parcului, urmând ca autorizațiile și realizarea propriu-zisă să se definitiveze în cursul anului 2020.”, este anunțul primăriei din Dumbrăvița.

Decizia de a deschide un magazin și în afara Bucureștiului a fost luată de ceva vreme de compania Ikea. Producătorul de mobilă anunțase că până în 2020 vrea să deschidă un magazin pentru Timișoara, iar în anul 2021 ar urma o deschidere și la Brașov. În București, compania Ikea a deschis primul magazin în zona Băneasa, pentru ca apoi să treacă la construcția unui alt magazin pe bulevardul Theodor Pallady. Pe termen lung, compania vrea să deschidă centre și în alte mari orașe ale țării precum Iași, Cluj, Constanța sau Craiova.

Așadar, magazinul Ikea din Dumbrăvița va fi al treilea din România. O mare parte a comenzilor online pentru mobilierul produs de compania suedeză de renume mondial veneau, în România, din județul Timiș.

foto: asia.nikkei.com