FOTO Remontada! Handbaliștii de la Poli câștigă la mare luptă cu Călărașiul

SCM Poli s-a impus cu 23-22, după un gol marcat în ultimele secunde în poarta celor de la Dunărea Călărași. Formația oaspete a condus mare parte din meciul jucat la Timișoara, dar până la urmă, golul lui Dragas a făcut ca toate punctele să rămână în Banat, după ce alb-violeții au trebuit să se descurce fără accidentatul Sadoveac. 

Poli s-a aflat la conducere în primele minute, dar Dunărea a egalat la 3, prin Radojkovic, după care oaspeții s-au instalat destul de ușor la conducerea partidei. S-a ajuns și la 4-9, moment în care gazdele au avut un moment mai dificil, după ce Marjanovic a ratat o aruncare de la 7 metri și au avut și doi eliminați temporar simultan. Pînă la pauză, diferența s-a redus la 10-12, iar Timișoara a putut rămâne în meci. La reluarea jocului, Cîmpan a marcat pentru 11-12, dar oaspeți și-au refăcut rapid un avantaj cât de cât liniștitor. La aruncările de la 7 metri, Șelaru a tot avut antidot în fața lui Marjanovic. Abia în minutul 50, Dragas a adus egalarea la 18. Finalul a fost unul de luptă strânsă, dar Dragas a marcat în ultimele secunde.

Milos Dragas a fost și cel mai bun marcator al lui Poli, cu 6 goluri, urmat Șomlea, cu 5 goluri, Pribanic, cu 4 goluri, Marjanovic și Năstăsie, fiecare cu câte 2 goluri, Milosevic, Cîmpan, Fenici și Baican, cu câte 1 gol fiecare. Cel mai bun marcator al Dunării a fost Florin Dospinescu, cu 7 reușite.

Pero Milosevic știe că echipa sa jucat slab o bună parte din meci. ”Pentru noi e foarte important că am obținut cele 3 puncte, pentru care am avut de luptat până la final. În prima repriză nu am jucat bine. Am greșit de trei ori, fiec am făcut fault în atac sau încercam să pasăm cu pivotul și ei ne-au furat mingea. Au dat patru sau cinci goluri pe contraatac, ușor. La finalul primei reprize ne-am apropiat la două goluri. În a doua repriză am încercat să egalăm. Vuk Milosevic a primit repede eliminare de două minute, apoi și Cristi Fenici și Dragas. În această situație, nu a fost deloc ușor să jucăm. Am încercat să schimbăm apărarea cu 6-0 și 5-1. Babasafari a apărat bine în momentele în care echipa avea nevoie de vânt din pupă. Până la urmă, cu cap, am câștigat. Vreau să-mi felicit jucătorii. Nu e ușor să joci fără un stângaci tot meciul, dar am încercat. Am făcut multe greșeli, la 7 metri, și în situații de unu contra unu cu portarul. Portarul echipei adverse a fost fenomenal. Felicitări și Călărașiului. Noi aveam nevoie de cele 3 puncte, pentru a continua să urăm în clasament. Trebuie să facem rezultate bune acasă. Cele două victorii sunt bune pentru cele 6 puncte și pentru a ne da încredere. Azi în prima zi parcă dormeam. Publicul nu se încălzise. Apoi ne-am intrat în ritm, știam că trebuie să jucăm mai bine în apărare și atac. Dar am avut forța să întoarcem rezultatul. Am fost tot în urma lor, dar cu caracter și un mare efort am reușit să ne descurcăm bine în momentele importante de la final de meci”, a precizat Pero Milosevic.

Eremia Pîrîianu a punctat și el minusul echipei sale, lipsa de concentrare din ultimele momente ale meciului. ”Doresc să felicit echipa gazdă pentru victoria obținută în extremis. Din păcate, noi am pierdut aceste puncte pe finalul meciului și pe lipsa de concentrare a băieților. Erau foarte importante pentru noi și pentru clasament. Veneam după o înfrângere acasă cu Constanța. Ne-am fi dorit ca aici la Timișoara să recuperăm punctele. Trebuie să analizăm bine aceste meciuri pierdute și să încercăm să ne revenim în aceste meciuri pe care le avem în acest tur de campionat. Din punctul meu de vedere, greșelile au contat pe ambele faze, dar pe faza defensivă, eliminarea lui Mihai Sandu și chiar și ultimul gol dat de Timișoara a fost destul de ușor luat, mai ales prin lipsa de agresivitate în apărare”, a punctat Pîrîianu.

Poli a aflat săptămâna asta și cu cine va juca în manșa unică din optimile Cupei României, trofeu deținut de timișoreni. Alb-violeții vor juca la data de 8  decembrie pe terenul lui CSU Pitești. În campionat, Timișoara va juca la mijlocul săptămânii viitoare la Reșița, în derby-ul Banatului.