Ikea de la Dumbrăvița încurajează refugiații ucraineni să aplice pentru joburi. Când se deschide?

ikea

Primul magazin al suedezilor de la Ikea din afara Capitalei este ridicat deja lângă Timișoara, la Dumbrăvița. Muncitorii lucrează acum la amenajările interioare, iar compania a început recrutările. În luna aprilie a fost recrutată echipa de management, iar acum se caută manageri de departamente și lideri de echipe. La finalul lunii septembrie încep recrutările în masă pentru restul posturilor vacante. 

Planurile celor de la Ikea sunt ca în magazinul pe care îl vor deschide la Dumbrăvița, primul în afara Capitalei și al treilea din țara noastră, să aibă 250 de angajați. În privința echipei de management, reprezentanții companiei spun că aceasta respectă principiile egalității de gen. Vor fi 50% femei, 50% bărbați.

„În acest moment, recrutăm manageri de departamente și lideri de echipe. Planul nostru este să începem recrutarea în masă pentru restul posturilor vacante la finalul lunii septembrie. Căutăm colegi în mai multe departamente, cum ar fi cele de vânzări, logistică, design interior, restaurantul IKEA, serviciul de relații cu clienți, casierii, mentenanță, precum și securitate și sănătate în muncă. Oferta noastră de locuri de muncă este una variată și considerăm că există un post disponibil pentru fiecare.”, au anunțat reprezentanții companiei.

Pe de altă parte, cei de la Ikea îi încurajează pe refugiații din Ucraina să aplice pentru joburile disponibile în magazin.

Deja am luat mai multe măsuri care au scopul de a sprijini comunitatea de refugiați din  județul Timiș. Alături de ONG-urile noastre partenere, încurajăm refugiații să aplice pentru posturile libere, ulterior fiind incluși  în procesul nostru standard de recrutare. În paralel, noi continuăm și programul Abilități pentru angajare. Acest program de formare profesională vizează refugiații care au nevoie de ajutor în a se integra, mai ales cei din grupurile dezavantajate, care poate nu au avut ocazia să lucreze înainte, dar care doresc să o ia de la zero în țara care îi găzduiește.”, au mai spus cei de la Ikea.

Lucrările la Ikea au început în septembrie 2021, iar planul inițial era ca șantierul să dureze 12 luni. Deja au fost demarate o serie de lucrări în interior – sisteme de electricitate, încălzire, ventilație, răcire. Deocamdată nu a fost anunțată data oficială de deschidere a magazinului; aceasta depinde și de momentul obținerii autorizației de funcționare. 

Investiția în noul magazin se ridică la aproximativ 60 de milioane de euro. În zonă, suedezii au amenajat și un sens giratoriu pe DN69, la intrarea în Timișoara.