Senatorul Trifan, despre efectul supraimpozitării joburilor part-time: peste 6.000 de contracte în minus față de iulie

work space 232985 1280

Parlamentarul USR de Timiș Raoul Trifan susține că, la începutul lunii august, în Timiș inspectorii de muncă aveau înregistrate aproximativ 6.000 de contracte part-time mai puține față de sfârșitul lunii iulie. Senatorul dă vina pe „Guvernul incompetent” care a produs haos pe piața muncii prin supra-impozitarea joburilor cu jumătate de normă, prin prevederile noul cod fiscal.

„Peste 6.000 de timișeni pot transmite «mulțumirile» lor lui Ciucă, Ciolacu și Iohannis. Mesajul PSDNL e clar. Vrei să muncești part-time? Adu bani de acasă! Gurile de partid sunt mereu înfometate. Potrivit ITM, la începutul lunii, în județul Timiș, aveam peste 6.000 de contracte part-time în minus față de sfârșitul lunii precedente. Nu știm exact câte dintre acestea s-au transformat în contracte cu normă întreagă, dar este clar că o bună parte dintre cei care lucrau part-time sunt acum pe nicăieri, adică cel mai probabil lucrează la negru sau nu mai lucrează deloc.”, spune senatorul Raoul Trifan.

La nivelul țării, continuă parlamentarul, aproape 15% din numărul total al contractelor part-time au fost desființate, după modificarea codului fiscal.

„Iată efectele supra-impozitării joburilor part-time prin noul cod fiscal. Guvernul incompetenților a încercat să aducă mai mulți bani la buget pentru pensii speciale și sinecuri. A făcut acest lucru lovind în cei mai vulnerabili dintre români și producând haos pe piața muncii. Nu poți lucra cu normă întreagă? Pregătește-te să vii cu bani de acasă dacă vrei să-ți păstrezi locul de muncă. Asta pare a fi logica strâmbă a unui guvern condus, de facto, de un partid care are cuvântul «social» în nume. Este pur și simplu revoltător. Acest cod fiscal crește șomajul în rândul oamenilor cu venituri reduse și afectează negativ persoane care nu pot lucra cu normă întreagă, cum ar fi mame cu copii mici sau pensionari care au nevoie să-și rotunjească pensiile insuficiente pentru un trai decent.”, a mai spus Trifan.