VIDEO: Rosso-nerii se bat pentru podium în Liga a II-a!

Metalul Reşiţa a învins astăzi, în Valea Domanului, cu 2-1 (1-0), FC Bihor Oradea şi a urcat din nou în clasament, etapa viitoare urmând să se bată pentru podium.

La fel ca în deplasarea de la Slatina, elevii lui Marian Pană nu s-au mişcat deloc bine în prima repriză şi doar intervenţiile excelente ale portarului Pascal i-au salvat în mai multe rânduri. Bic l-a făcut mare pe portarul Reşiţei de două ori la aceeaşi fază, după ce, şi până în acel minut 21, tot orădenii fuseseră mai periculoşi. Pe fondul unui joc deloc inspirat al reşiţenilor, Pană nu s-a aşezat deloc pe bancă şi a strigat în permanenţă. Înainte de mijlocul primei reprize, a fost obligat de o accidentare să schimbe devreme, Mureşan luându-i locul lui Stoica, jucător-cheie în sistemul gândit de tehnicianul Metalului, un 4-2-3-1. Lukacs a fost şi el aproape de deschiderea scorului, dar acelaşi Pascal s-a evidenţiat cu un reflex excelent. Cu cinci minute înainte de pauză, la prima ocazie importantă, Vasile a centrat perfect pentru Szabo, care a punctat pentru 1-0 cu o reluare simplă, din zece metri. Repriza s-a încheiat cu un şut frumos al lui Tomozei, de la 25 de metri, dar respins bine de portarul oaspeţilor, Smaranda.

Imediat după pauză, reşiţenii au beneficiat de un penalty, acordat destul de uşor de arbitrul clujean Dreve, care a văzut henţ în urma unei aruncări de la margine. Staicu, idolul galeriei, a înscris cu precizie şi a dus scorul la 2-0. Căpitanul Vătăjelu a avut două bune oportunităţi de a înscrie pentru 3-0 şi a închide, practic, jocul, dar la prima a trimis puţin alături, pentru ca la a doua să se opună transversala. Finalul partidei a fost din nou unul cu emoţii pentru fanii reşiţeni şi asta, deoarece oaspeţii au redus din handicap prin Lukacs, când mai erau de jucat ceva mai mult de zece minute, cu tot cu prelungiri. Metalul a rămas în zece oameni imediat după primirea golului, Mureşan fiind eliminat pentru al doilea galben. Pană a mai făcut două schimbări, mai mult pentru trecerea timpului, elevii săi au ţinut bine de minge şi toate cele trei puncte puse în joc au rămas în Valea Domanului.

„Sunt foarte mulţumit că am câştigat, este o victorie importantă, dar este pentru a doua oară când intrăm foarte timoraţi în joc, fără luciditate, şi consider că la echipa noastră nu trebuie să se întâmple aşa ceva. A fost o victorie muncită, meritată pe deplin, ne puteam desprinde la trei sau patru goluri diferenţă. Nu mi-a plăcut începutul jocului, dar una peste alta sunt mulţumit. Consider că acest lot de jucători nu este unul care să se apere în propria jumătate de teren, noi trebuie să punem presiune pe adversar, să ne impunem jocul. Am făcut zece puncte şi ne propunem să câştigăm la Vâlcea”, a declarat Marian Pană. Gheorghe Ghiţ, antrenorul lui FC Bihor, a vorbit despre motivele pentru care echipa sa a pierdut. „Diferenţa a făcut-o Pascal cu intervenţiile lui miraculoase din prima repriză. Am făcut o primă repriză foarte bună, dar asta nu ajunge. Am luat gol la o greşeală de organizare. Adversarii au marcat la al doilea şut pe poartă, în timp ce noi am irosit patru ocazii mari. Echilibrul s-a rupt la acel 11 metri, la o fază de joc în care nu ştiu dacă se impunea henţ, când doi jucători erau în duel unu la unu”, a precizat Ghiţ.